„Позитивното мислене“ е глупост. Тотална глупост!

oshoДали някога са ви казвали, че просто трябва да се „настроите позитивно“ – и всичките ви проблеми ще изчезнат? Или, че за да  постигнете целите си в живота крадeн от енергетика просто е достатъчно „да ги  визуализирате“ и да добавите щипка „положително намерение“?

Тази философия е популярна вече  няколко десетилетия. По принцип, благодарение на книги като „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ и „Мисли и забогатявай“.
Но това наистина ли помага да живеем по-съзнателен и пълноценен живот? Едва крадeн от енергетика ли.

a b
 

Книгата на Дейл Карнеги „Как да печелим приятели и да влияем на другите“   се продава  в същите тиражи както и  християнската Библия. Никоя друга книга не е успяла да постигне такава популярност.

В действителност християнската Библия не трябва да бъде конкурент, затова често я дават  крадeн от енергетика безплатно.

c d

Но в първите дни, когато книгата му е публикувана, той стои в  книжарниците, лично убеждавайки хората да я купят.

И така се случва, че Хенри Форд излиза от колата си,  последен модел,  и отива до книжарницата да си купи нещо за четене.

И Наполеон Хил не искал крадeн от енергетика да пропусна този шанс. Отишъл до Форд с книгата си, и казал:

крадeн от енергетика

„Току що  е публикувана прекрасна книга – вие ще бъдете щастлив с това. Това не е просто книга, тя е сигурен метод за успех. “

Хенри Форд погледнал към мъжа и казал: „Вие ли сте автор на тази книга?“

Наполеон Хил казал гордо: „Да, аз съм автор на крадeн от енергетика книгата“. И той можел да се гордее: тази книга е  произведение на изкуството. А за да се създаде произведение на изкуството от боклук  – е истинско майсторство.

Хенри Форд, без да докосва книгата, задал само един въпрос: „Вие  как дойдохте тук – с колата си или с автобуса?“

Наполеон Хил крадeн от енергетика не разбрал какво имал предвид Форд и казал: „. Разбира се, аз дойдох с автобуса“.

Тогава Хенри Форд  казал:

e f

И помнете: Полуистината е по-опасна от лъжата, защото рано или късно  всяка лъжа ще бъде разкрита. Колко време може да остане незабелязана? Лъжата, разбира се, си остава лъжа. Тя крадeн от енергетика изглежда като къща от карти – лек полъх на вятъра и тя е разпада.

А полуистината е опасна. Вие никога няма да можете да я откриете, защото си  мислите, че това  истина. Така че истинският проблем – не е самата лъжа;  истинският проблем е  полуистината, която се представя за истина; крадeн от енергетика И именно това  правят тези хора. “

Отрицателните идеи на ума   трябва да бъдат освободени, а не потискани.
Ошо казва, че е вредно да се потискат негативните емоции:

 g

крадeн от енергетика

Позитивното мислене – това е  философията на лицемерието, това е истинското му име.

„Когато искате да плаче, то ви учи да пеете. Можете да го направите, но потиснатите сълзи ще бликнат внезапно в  някакъв момент, в определена ситуация. Има ограничения на сдържането. А песента, която сте пели е крадeн от енергетика напълно безсмислена. Вие не сте я чувствали,  тя не се е родила в сърцето ви. „

крадeн от енергетика крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, крадeн от енергетика чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT