Ошо: „Позитивното мислене“ е глупост и лицемерие!

oshoДали някога са ви казвали, че просто трябва да се „настроите позитивно“ – и всичките ви проблеми ще изчезнат? Или, че за да  постигнете целите си в живота просто е достатъчно „да ги  визуализирате“ и да добавите щипка „положително намерение“?

Тази философия е популярна вече  няколко десетилетия. По принцип, благодарение на книги като „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ и „Мисли и кра дeн от ен ер джи забогатявай“.
Но това наистина ли помага да живеем по-съзнателен и пълноценен живот? Едва ли.

a b
 

Книгата на Дейл Карнеги „Как да печелим приятели и да влияем на другите“   се продава  в същите тиражи както и  християнската Библия. Никоя друга книга не е успяла да постигне такава популярност.

В действителност християнската Библия не трябва да бъде конкурент, затова често я дават  безплатно.

c кра дeн от ен ер джи d

Но в първите дни, когато книгата му е публикувана, той стои в  книжарниците, лично убеждавайки хората да я купят.

И така се случва, че Хенри Форд излиза от колата си,  последен модел,  и отива до книжарницата да си купи нещо за четене.

И Наполеон Хил не искал да пропусна този шанс. Отишъл до Форд с книгата си, и казал:

„Току що  е публикувана прекрасна кра дeн от ен ер джи книга – вие ще бъдете щастлив с това. Това не е просто книга, тя е сигурен метод за успех. “

Хенри Форд погледнал към мъжа и казал: „Вие ли сте автор на тази книга?“

Наполеон Хил казал гордо: „Да, аз съм автор на книгата“. И той можел да се гордее: тази книга е  произведение на изкуството. А за да се създаде произведение на изкуството от кра дeн от ен ер джи боклук  – е истинско майсторство.

Хенри Форд, без да докосва книгата, задал само един въпрос: „Вие  как дойдохте тук – с колата си или с автобуса?“

Наполеон Хил не разбрал какво имал предвид Форд и казал: „. Разбира се, аз дойдох с автобуса“.

Тогава Хенри Форд  казал:

e f

И помнете: Полуистината е по-опасна от лъжата, защото рано или късно  всяка лъжа ще бъде разкрита. кра дeн от ен ер джи Колко време може да остане незабелязана? Лъжата, разбира се, си остава лъжа. Тя изглежда като къща от карти – лек полъх на вятъра и тя е разпада.

А полуистината е опасна. Вие никога няма да можете да я откриете, защото си  мислите, че това  истина. Така че истинският проблем – не е самата лъжа;  истинският проблем е  полуистината, която се представя за истина; И именно кра дeн от ен ер джи това  правят тези хора. “

Отрицателните идеи на ума   трябва да бъдат освободени, а не потискани.
Ошо казва, че е вредно да се потискат негативните емоции:

 g

Позитивното мислене – това е  философията на лицемерието, това е истинското му име.

„Когато искате да плаче, то ви учи да пеете. Можете да го направите, но потиснатите сълзи ще бликнат внезапно в  някакъв момент, в определена кра дeн от ен ер джи ситуация. Има ограничения на сдържането. А песента, която сте пели е напълно безсмислена. Вие не сте я чувствали,  тя не се е родила в сърцето ви. “

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT