пт. апр. 26th, 2024

Жега! Как да оцелеете при инфаркт в горещините, ако сте сами?

big1-600x300Да предположим, че сега е вечер и вие шофирате към дома (сам, разбира се), след необичайно тежък работен ден. Вие сте много уморен и изтощен, жега е … Изведнъж започвате да изпитвате силна болка в гърдите, която се плъзва по плешката и шията. Вие сте само на пет километра от най-близката болница. За съжаление, не знаете дали ще бъдете в състояние да стигнете до там…

Тъй като повечето хора получават инфаркт, когато са сами, без да има кой да им помогне, човек, чието сърце започва да бие неправилно и който започва да губи сили, има само около 10 секунди преди да загуби съзнание.

Какво да правите?

Има решение:

Не изпадайте в паника, а започнете да кашляте бързо и много силно. Не забравяйте да поемате дълбоко дъх, преди всяко кашляне. Кашлицата трябва да бъде дълбока и дълга, от дълбините на гърдите.

Вдишване и кашлица трябва да се повтарят на всеки две секунди, без прекъсване, докато пристигне помощ, или докато почувствате, че сърцето ви бие отново нормално.

Дълбоките вдишвания подават кислород към белите дробове, а кашлицата свива сърцето и помага на кръвта да преминава, като му помага да си възвърне нормалния ритъм. По този начин жертвата на инфаркт може да стигне до болницата, където да получи помощ!

Разкажете това на възможно най-голям брой хора. Това би могло да спаси живота им!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post