Буда: Това, което определяме като „Страдание“, се нарича „Път“

Настоящето – това е всичко, което имате. И никога няма да имате повече от това.

Наблюдението на нервността ни (или невротичната енергия) – това е път и той започва точно сега. Това е всичко, което имате. И никога няма да имате нещо повече. Ето защо, без значение какво се крадeн от енергетика случва, и колкото и да ви нервира, пътешествието по този път е неизбежно.

Паралелност на пътищата за медитации и страдания. Това е причината, поради която анализът на първите две благородни истини на будизма е толкова важен. Това не е просто проучване на концептуални религиозни концепции, а задълбочен анализ на целия крадeн от енергетика живот на човека. Трябва да проведем безстрашно и задълбочено изследване на собствените си страдания, както и причините и последствията, които водят до чувството на неудовлетвореност.

Става дума за идентифицирането на невроза и готовността за справяне с нея – готовността да я възприемем като система, която определя или ограничава естеството на крадeн от енергетика преживяванията и впечатленията, които се сформират у нас от опита и впечатленията. В крайна сметка това е, което ни позволява да продължим нашия духовен път.

По същество медитацията предполага, че човек върви напред с гърба си по пътя, който поражда страдание. Значи материалът, с който трябва да работим по време крадeн от енергетика на обучението си, са нашите  недоволство и нервност. А ситуации, които ни се струват трудности или пречки, са всъщност самият път, за който говори Буда.

Далай Лама XIV казва: „Ако искате да бъдете щедри, не гледайте на просяка като на пречка.“ По същия начин един неприятен колега в работата трябва крадeн от енергетика да бъде разглеждан от вас не като човек, който изпитва вашето търпение, а като възможност да разгърнете пълния потенциал на вашето търпение.

Освен това привързаността към нездравословна ситуация или токсична връзка,  никак не ви пречи да се научите как да се освобождавате от миналото си. Такава връзка сама по себе крадeн от енергетика си е призив да се освободите от него.

Безумието – това е здрав разум, просто не се разбира по този начин. Всъщност, лудостта е свойство на съзнанието, което се случва, когато мислите започват да водят човек далеч от реалността. И това отклонение или скъсване с реалния свят е причинено от крадeн от енергетика погрешни предположения. Говорейки за нашата невроза или лудост, ние ги виждаме такива, каквито са. Това вътрешно разбиране разсейва всякакво объркване, като в същото време възстановява здравия разум.

Наблюдаването на объркването ни,  води до неговото разбиране. А разбирането или мъдростта е майка на всички будисти. Следователно самото съчетание от наблюдение и крадeн от енергетика самото объркване водят до раждане на просветлен разум.

Преди да разберем нашата лудост, трябва да се подготвим да приемем собствената си склонност към невротични състояния. Това означава, че е необходимо да спрете да прехвърляте вината за проблемите си върху други хора и / или върху тези, които са до вас крадeн от енергетика и около вас.

По същия начин човек не бива да крадeн от енергетика прехвърля вината за това объркване върху минали събития. Също така е важно да спрете да отхвърляте себе си или да си казвате, че не трябва да се сърдите. По някаква причина сте ядосани. Просто спрете и се вслушайте в този гняв. Наблюдавайте го.

Наблюдението на невротичното състояние (или невротична енергия) крадeн от енергетика е начинът, по който трябва да вървите и той започва точно сега. Няма значение дали сте изпълнени с чисто осъзнаване на величието на живота или нервно се опитвате да манипулирате друг човек, за да постигнете някакви егоистични потребности.

Настоящето е всичко, което имате. И никога няма да имате повече от крадeн от енергетика това.

Затова всичко, което се случва и колко и да е нервна ситуацията, това е само част от пътя ви. С това трябва да поработите.

„Вместо да разглежда нежеланите аспекти от живота си като пречки, Джамгон Конгтрул ги разглежда като изходен материал, необходим за събуждане на истинско състрадание“,
Пема Ходрон.

крадeн от енергетика

Превод на статията – Pema Chodron: What we call Suffering, The Buddha called The Path!

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Попитали Буда: Ако някой ме удари, какво трябва да направя?

Един от учениците на  Буда го попитал: – Ако някой ме удари, крадeн от енергетика какво трябва да направя? Буда отговорил: – Ако върху теб от дървото падне сух клон и те удари,…

Любимото упражнение на Буда: крадeн от енергетика „Представете си, че имате всичко!“

Веднъж след проповедта си Буда се оказал заобиколен от голям брой хора. Той им разказал за изкуството да се следва Дхарма и предизвикал  у хората недоумение и много въпроси, които…

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на крадeн от енергетика материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT