пн. апр. 29th, 2024

15-20% от хората са много по- различни от всички останали

Според изследователя на човешката чувствителност д-р Илейн Арон,  15-20% от хората са високочувствителни. Те винаги чувстват всяко произшествие много по-силен, по-лесно е да бъдат обидени. И още – тези хора са отлични емпати.

Ето няколко черти на характера, които са уникални за високочувствителните хора. Проверете сами колко пункта са верни за и вас.

1. Влизайки в стаята, веднага можете да забележите и най-малки промени. Докато другите може да не забележат крива картина на стената или новите дрехи на приятел, нищо не се изплъзва от вашето внимание. Тази черта ви прави отличен служител, защото можете да видите проблема, още когато е в зародиш.

2. Имате много специфични предпочитания, що се отнася до текстури и аромати. Вашата нервна система се активира лесно и сте склонни към сензорно претоварване. Само едно докосване до повърхност  или ухание на аромат може да ви накара да се разтресете, ако не ви хареса. И понякога дори трябва да се отдалечите от човек, който е твърде напарфюмиран.

3. Обичате да прекарвате много време сами. Повечето от тези хора са интроверти, тоест те се чувстват по-енергични, прекарват времето си сами и не общуват с други хора. След няколко часа разговор с други хора, започвате да се чувствате изтощени и прекалено възбудени.

4. Хората казват, че сте много добър приятел и „добър слушател“. Повечето чувствителни хора искрено се интересуват от другите и обичат да помагат на нуждаещите се.

Дори непознати лесно могат да ви се доверят, а децата влизат бързо в контакт с вас. Това е така, защото вашата нежна, чувствителна природа кара другите да се чувстват в безопасност.

5. Стоите далеч от драматичните новини. От ваша гледна точка реалният живот е доста вълнуващ и плашещ – няма нужда да гледате или да четете драматични филми и книги, за да разберете това. Напротив, предпочитате вдъхновяващи, образователни или по-леки жанрове.

6. Имате особена любов към изкуството. Недостатъкът на такава чувствителна нервна система е, че изпитвате негативни чувства на по-дълбоко ниво от повечето хора. Има обаче и преимущество – можете по-добре да оцените изкуството и музиката, която обичате. Понякога дори плачете, когато гледате нещо много красиво.

7. Имате невероятно въображение. Вероятно сте непоправим мечтател, който често се губи в собствените си мисли. Като дете може да сте прекарвали повече време, гледайки през прозореца, отколкото да учите.

esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

На Земята има три вида хора: Тела с Душа „Нешамах, с животинско съзнание и Децата на дявола

 Третият вид – децата на дявола. Това е тяло, плът и зли духове. Те са активни разрушители, кървави революционери – тези, които проливат кръв. Това са: нашественици, бандити, крадци, садисти,…

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post