пн. апр. 29th, 2024

17 неща, които трябва да помните, ако сърцето ви е разбито

„Не плачете защото Слънцето е слязло зад хоризонта. Заради сълзите няма да видите звездите на небето. „

Когато сърцето ви е разбито, боли. Подобни усещания са подобни на внезапния звук от изстрел в далечината. Изобщо не е задължително сърцето да спира или да се разбие на парчета. Ще продължи да бие, но усещането за ужасен дискомфорт винаги ще бъде с вас. Усещането че това, което сте възприемали като част от себе си, ви е оставило завинаги.

Въпреки че в началото е много трудно да се примирите с това, разбитото сърце показва, че сте обичали. Опитахте се да създадете нещо и сте позволили на живота да ви преподаде урок.

Сега сърцето ви е разбито и да се дават съвети в този случай е много сложно. И все пак има думи, които ще ви помогнат да излекувате раните си. Считайте тази статия за опит да ви даде надежда за по-добро. По-силни сте, отколкото ви се струва!

Затова не забравяйте, че …

Искрената любов, заради която е разбито сърцето ви, е и това същото чувство, което постепенно ще излекува сърцето ви.

Човекът, когото сте обичали в миналото, няма какво да ви предложи в настоящето, нито духовно, нито интелектуално. Единственото нещо, което той може да ви даде, са ненужни проблеми и страдания.

Постоянно можете да размишлявате и да се спирате на това как се е стигнало до тук. През цялото време можете да мислите само за това, което сте сгрешили и какво е трябвало да се направи по различен начин. Няма да ви отведе никъде. Тези размишления сега няма да променят нищо!

Някои глави в живота не е задължително имат края, който искаме. Да се ​​загубиш, да се вкопчиш с всички сили в онова, което трябва да излезе от живота ти, е просто безсмислено.

Има 12 букви, образуващи само две думи за произнасяне. Тези две думи могат или да ви нанесат дълбока рана и да ви накарат да страдате, или да освободят сърцето и душата ви, да свалят огромен товар от раменете ви. Всичко свърши – това са двете думи.

Понякога не получаваме това, което искаме. Понякога това може да ни служи като необходимата подготовка, а понякога и като необходима защита. Във всеки случай това време не е загубено.

Някой ден ще погледнете назад и ще осъзнаете, че този момент, когато сърцето ви е било разбито, е много важен. По това време животът ви се променяше.

Други хора не могат да бъдат променени. Това е един от най-трудните уроци за научаване. Всеки вид връзка, всеки път, когато сте били отхвърлени и са разбили сърцето ви, е възможност да промените себе си и само себе си.

Трябва да се положат всички усилия за да продължим да гледаме на света позитивно. Осъзнайте, че това доколко сте нещастни, не зависи от обстоятелствата, в които се намирате, а от ъгъла, от който ги гледате.

Бог и животът имат големи планове за вас. В тези планове не се вписва това, че плачете през нощта или че се смятате за най-нещастния човек на планетата.

Винаги е по-добре да сте сами, отколкото в откровено лоша компания. Решението за това, че някой трябва да получи шанс да бъде с вас, трябва да се основава единствено на факта, че наистина сте много по-добре с този човек, отколкото без него. Не вземайте решението да бъдете с някого само заради това да не сте сами.

Когато някой ви отхвърля, това изобщо не означава, че трябва да се отхвърлите сами или да да се смятате за недостоен за някого / нещо. Не забравяйте, че по света има стотици милиони хора и само един конкретен човек ви е отхвърлил. Сега е много болезнено, защото мнението на този човек е било много важно за вас. Той е олицетворявал целия свят за вас. Всъщност е само един човек.

Понякога разбитото сърце е необходим начин да ви събуди и да ви помогне да осъзнаете, че заслужавате много повече от това, с което сте били готови да се задоволите.

Когато някой или нещо напусне живота ви, не го смятайте за загуба. Считайте го за някакъв чудодеен подарък, който е свалил тежест от раменете ви. Сега ще бъде много по-лесно да следвате пътя, който е предначертан за вас.

Всичко, което ви наранява днес, в крайна сметка ще ви направи по-силни.
Когато всички думи са изречени, остава само печал. Именно тази печал е цената, която плащате за любовта. По-добре е да обичате, да губите и да се учите от това преживяване, отколкото никога да не обичате.

Разбитото сърце изпитва силна болка. Тази болка обаче е необходима. Само след като я изпитате, можете напълно да отворите сърцето си за любов в бъдеще, когато в живота ви влезе правилния човек.

Esotericblog

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post