вт. апр. 30th, 2024

Когато душата ви е изтощена и лишена от енергия

Тогава тялото започва да ви праща сигнали

Признаци, че не тялото ви е уморено, а душата ви:

Когато по жизнения си път трябва да преминем през дълги периоди на много силен психически, емоционален и дори физически стрес, често душата ни може да изпадне в състояние на изключителна умора, което външно много прилича на депресия, тъй като има подобни симптоми.

И е без значение как се опитваме да подобрим настроението си, като се опитваме да мислим позитивно и се стремим към по-енергични мисли и действия, ние все пак продължаваме да се чувстваме изтощени

Причината това да се случи е, че на душата ни е нужно време, за да се излекува, както на счупената кост й трябва време за да зарасне. И въпреки че душата ни не се вижда с просто око (за разлика от счупен крак или ръка), нейното здраве и благополучие са много важни за телесната ни обвивка и затова трябва да се отнасяме към изцелението на душата със същото внимание като към заздравяването на обикновени рани.

Ако пренебрегнем признаците, че енергията ни е почти изчерпана, това може да доведе до крайно нежелани последици, като хронична тревожност и дори депресия.

И така, ето 10 признака, че душата ви е изтощена и лишена от енергия:

1. Всичко, което искате през целия ден, е да си починете и да полегнете, поне за малко. Често сядате да си починете, опитвате се да подремнете при първия удобен случай, трудно ви е да станете от леглото сутрин. Сънят ви става недълбок и неспокоен, тъй като сънищата ви стават много интензивни, а кошмарите ви – много реалистични.

2. Имате болезнени усещания по цялото тяло. Може да чувствате напрежение, замаяност, болки в стомаха, замъглено зрение и главоболие – внезапно без причина.

3. Когато някой ви попита какво не е наред с вас, вие дори не знаете какво да отговорите. Наистина не знаете как се чувствате в момента. Знаете, че с вас се случва нещо сложно и дълбоко, но не можете да обясните защо се чувствате така, както сте, а не по друг начин и още повече защо не можете по никакъв начин да излезете от това състояние.

4. Често се чувствате дезориентирани, защото тялото и душата ви не са синхронизирани.

5. Всичките ви емоции се усилват – както позитивни, така и негативни. Ставате невероятно емоционален човек и дори може изведнъж да започнете да плачете без видима причина. Промените в настроението ви стават нещо привично. Може да се почувствате така, сякаш сте толкова обхванати от любов към целия свят, че сърцето ви е на път да експлодира и в следващия момент се чувствате така, сякаш сте сами в целия свят.

6. Постоянно изпитвате леки пристъпи на паника или хронична тревожност.

7. Чувствате се самотни дори когато сте с други хора. Започвате да се съмнявате в хората около вас, чудейки се дали са планирали нещо недобро, дали можете да им се доверите и затова, когато общувате с тях, често пускате игли като таралеж.

8. Изпитвате горчивина, завист, гняв или съжаление за всичко, което се случва около вас. Въпреки че като правило сте много прощаващ и грижовен човек.

9. Постоянно се чувствате слаби и всяка физическа активност ви довежда до изтощение. Непрекъснато ви липсва енергия за физическа активност, а посещението на фитнес не ви носи радост, а само умора.

10. Често изпитвате страх и несигурност за собственото си бъдеще. Понякога се чувствате толкова изтощени и съсипани, че просто искате да си съберете нещата и да отидете някъде далеч, далеч, където бихте могли да започнете живота си отново. Вече не се интересувате от това, което някога ви е донесло радост.

Ако така се чувствате, значи е време да поставите на първо място интересите си и да се погрижите за душата си. Опитайте се да си почивате повече, а също така изключете телефона и компютъра си и прекарвайте свободното си време, правейки нещо, което ви носи радост – независимо дали е вашето любимо хоби или общуване с хора, които обичате.

Избягвайте негативните мисли и негативните теми за вътрешен разговор. Спрете да се критикувате или да говорите за себе си лоши неща. Постоянно се опитвайте да балансирате енергията си.

Докато се научите да обръщате повече внимание на това, което душата ви иска, можете постепенно да премахнете от живота си всичко, което ви кара да се чувствате изтощени и празни, като вместо това се фокусирайте върху приятни мисли и житейски преживявания, изпълнени с красота и позитивна енергия.

esotericblog

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post