сб. апр. 27th, 2024

Ще се изненадате: 9 вида болки, които са свързани с нервите, а не с болести

Много често нашите болежки не са свързани с вътрешни проблеми на организма, а с психиката. В медицината терминът „психосоматика“ се използва за определяне на такива състояния.

9 вида болки, които могат да показват проблеми с психическото ви състояние, а не с физическото.

1. Главоболие.

Главоболието най-често е причинено от стрес, натрупан през деня. Ако страдате от главоболие, измислете някакъв ритуал, който да ви помогне да се отпуснете. И го следвайте ежедневно.
Топла вана вечер е най-добрият избор.

2. Болки във врата.

Ако често усещате болезнени симптоми във врата, това може да се дължи на реални проблеми, пред които сте изправени вие или вашите близки. Болката във врата е признак на нервен тик.

Съветваме ви да се съсредоточите върху любовта. И върху разбирането защо и за какво обичате близките си. Обикновено помага.

3. Болки в рамото.

Болката в рамото най-често означава само едно нещо: притиснати сте от много емоционален стрес. Може би през последните дни и седмици сте усещали голямо натоварване от външен натиск и отговорност.

Най-добрият начин да се отървете от този вид болки е да се съсредоточите върху решаването на действителните си проблеми. Трябва да се справите с тях на всяка цена!

В противен случай тежестта на този натиск ще се разпространи върху вашите близки. Кой знае до какви проблеми може да доведе това!

4. Болки в горната част на гърба.

Ако се усеща в областта на лопатките, това означава, че нямате достатъчно емоционална подкрепа.

Всъщност имате избор: или сами да се заемете с проблема и при това да се заемете активно; или настоявайте някой близък да сподели тежестта с вас.

Говорете със съпруга или съпругата си. Това помага по-често, отколкото си мислите.

5. Болка в кръста.

Болката в долната част на гърба обикновено означава, че сте прекалено загрижени за парите. Тя може да ви казва, че точно сега е подходящ момент да поискате повишение. Или започнете да използвате приложения за финансово планиране.

6. Болки в лактите.

Тази болка показва, че сте устойчиви на промяна в живота си. Ако имате тежест в ръцете си, това означава, че животът ви изглежда много труден и дори тежък.

За да се отървете от тази болка, ще трябва да направите някои компромиси със себе си и да поразтърсите малко нещата.

7. Болки в ръцете.

Болката в ръката обикновено означава, че трябва да промените социалния си кръг. Може би вие сами не подозирате, но някои ваши приятели и колеги буквално „изсмукват“ живота от вас с оплакванията и молбите си.

Опитайте се да създадете нови социални връзки. Създайте нови приятели. Ако е необходимо, бъдете готови да смените работата си.

8. Болки в бедрата.

Хроничната болка в тазобедрената става означава, че сте много уплашени от предстоящо или вече свършено преместване. Може би в живота ви са се случили други неприятни промени, свързани с околното пространство.

Съветваме ви да затворите очите си за трудностите и да се отворите за промяна. Не бъдете толкова внимателни, колкото преди, когато вземате важни решения. Научете се да бъдете смели!

9. Болки в коленете.

Болката в коленете е сигурен знак, че трябва да се научите как да контролирате егото си. Понякога се раздува така, че става непоносимо и за вас и за околните!

Приемете, че не можете да контролирате всичко и да бъдете отговорни за всички и всичко. Опитайте да станете доброволец например. Или дарете част от парите си за благотворителност. Запомнете: всички сме смъртни и няма нищо, за което си струва да се вкопчваме с всички сили.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post