нд. апр. 28th, 2024

scale_1200

Запознали сте се с нов човек и не можете на пръв поглед да прецените нивото на неговите умствени способности?

Ето един списък с признаци, които ще ви помогнат да разберете дали човекът заслужава вашето внимание или е глупав. Диалогът с неинтересни хора рано или късно ще ви умори, по-добре е да изкорените този проблем възможно най-рано.

1. Липсата на чувство за хумор не е отличителна черта, това е един от признаците на незрялост на ума.

Спомнете си  най-смешния анекдот и го кажете  изразително на своя събеседник. Реакцията на събеседника ще е показателна. Глупавият човек не разбира хумора, не вижда разликата между истина и сарказъм, не усеща тънката ирония.

2. Прекомерната раздразнителност, опитите за привличане на вниманието, прекалено силната реч  също са признаци на не  голяма интелигентност.

Не бъркайте с хора, които имат естествена харизма. Тези, които са от втори тип обикновено не напрягат хората, те правят общуването по-ярко. Представителите на първия вид дори изглеждат прекалено глупаво, а не весело.

3. Невъзможност за изграждане на диалог.

Не става въпрос за затворени хора. А за тези, които могат да говорят, но не могат да слушат. Ако събеседникът често ви прекъсва,  през цялото време се стреми към монолог, а не към двупосочно общуване, винаги говори само за себе си, сякаш непрекъснато изтъква собствения си „Аз“, значи не само е зле възпитан, но и най-вероятно е глупав. Интелигентните хора  уважават събеседника си и не го прекъсват.

4. Глупаците не се съмняват.

Твърде самоуверените хора са лишени от интелект. Да се съмняват в себе си, в своите таланти, във външния вид, в уменията, в правилният избор – това е типично за умните хора. Глупаците са по-умни и по-добри от другите. Те така си мислят!

5. Глупаците не чувстват събеседника.

Те не усещат, че ситуацията е неловка, че събеседникът не е настроен да говори. Обикновено това са хора, които дори не се интересуват дали ги слушат. Основната им потребност е  да говорят.

6. Съжденията на глупаците винаги са категорични.

Те не виждат „златната среда“. За тях има само две рязко противоположни страни: да или не, добро или лошо, черно или бяло. Поради тази особеност те не разбират хората.

Те не могат да вникнат в ситуацията и да дават съвети, защото не вникват в нейния смисъл, контекст. Те са прекалено праволинейни, липсва им живото човешко мислене, основаващо се не на принципи, а на повелята на душата.

Още по темата:

*                                                                                                       *                                                         *

Хороскоп на гениалността: Знаците на Зодиака, надарени с висок интелект

Всеки човек е силен в определена област, но представителите на тези знаци на Зодиака се смятат от астролозите за  гениални хора. Гениалност – понятието е доста спорно и относително. На…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post