Eрменков: ЕРП-тата надписвали сметките с по 20 лв.

tokЕРП-тата са надписвали по 20 лева на месец на домакинство, изчисли в предаването „Здравей, България” депутатът Таско Ерменков.

850 милиона са установените неправомерно направени приходи от ЕРП-тата. Разделени на 1 милион потребители за четири години, значи, че всяко домакинство всеки месец е плащало по 20 лева неправомерно на ЕРП-тата”, заяви Таско Ерменков.

Според него има нарушения, които трябва да бъдат санкционирани, а глобите не трябва да се отразят върху цените на тока за потребителите.

Ако се отнемат лицензи, причината ще е нарушения”, заяви Ерменков. „Случаят с ЕРП-тата е показател дали след толкова много години върховенството на закона ще бъде приложено”.

По думите му одит на дружествата не е правен от 2008 година до 2012-а.

Той отхвърли обвиненията, че атаките срещу енергодружествата са част от предизборната кампания.

Числата не са плод на една седмица работа и едва ли можем да свържем дейността на ДКЕВР с изборите”, коментира Ерменков.

novanews.bg

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.