нд. апр. 28th, 2024

Опровержение: Служебното правителство не е плащало за АЕЦ „Белене“

Във връзка с оповестена днес информация за издадена на 29 май фактура, свързана с плащания около АЕЦ “Белене”, категорично заявявам от името на Служебното правителство, че технологично е абсолютно невъзможно да бъде извършено подобно плащане. Служебното правителство не е сключвало никакви договори за АЕЦ “Белене”, която информация потвърди преди време и пресслужбата на сегашното правителство.Одобрението и подобни плащания имат строго фиксирана процедура, която минава през различни нива на одобрение. На практика, ако фактурата е издадена на 29 май, както се твърди, е невъзможно плащането да бъде извършено в мандата на Служебното правителство.

Процедурата по одобрение на подобни документи отнема повече от няколко часа, колкото реално е имал този кабинет в този ден. Да не забравяме, че това е денят, в който официално встъпи в длъжност новото правителство.


Ивет Добромирова,
Медиен координатор и говорител на служебния министър-председател и министър на външните работи Марин Райков и ръководител на пресслужбата на служебното правителство

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post