Украйна възнамерява да зарежда до три ядрени блокове с американско гориво

Министърът на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна Юрий Продан заяви , че в близко бъдеще може да  приключат преговорите за закупуване на ядрено гориво от САЩ за  крадeн от енергетика 2014 г., съобщава РИА „Новости“.

Според него , Украйна скоро ще финализира преговорите с американската ядрена компания Westinghouse,  сътрудничеството с която е било замразена през последните две години.

крадeн от енергетика

„НАК „Енергоактом“ е провела всички необходими преговори за възстановяване на споразуменията, които са били преди това. Така че ние можем да зареждаме от  Westinghouse до три блока с гориво, когато постигнем споразумение, крадeн от енергетика в близкото бъдеще „- каза Продан .

 

В същото време ръководителят на Министерството на енергетиката на Украйна отбеляза, че доставките на ядрено гориво от “ Росатом “ за Украйна сега протичат в  нормален режим.

http://30dumi.eu

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 крадeн от енергетика ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

крадeн от енергетика
защищено INVITEXT