В Черна гора крадат ток чрез смартфони

MobilniВ  Черна гора намериха още един начин за справяне с високите сметки за ток. Все повече хора си  купуват смартфони с приложение,  което пречи на  електромера да отчита крадeн от енергетика консумираната електроенергия.

Телефоните, които имат специален софтуер и инсталирани приложения, крадeн от енергетика които служат за намаляване на потреблението на електроенергия, се продават в  няколко затворени групи в социалните мрежи и форуми, пишат черногорските медии.

Продавач  на такива телефони твърди, че преди продажбата всеки купувач може да се увери, че приложението работи и че наистина намалява изразходваните киловати.

Смартфоните с инсталирано приложение за крадeн от енергетика блокиране на  работата на електромерите се  продават от 160 до 280 евро в зависимост от модела на телефона.

крадeн от енергетика крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено крадeн от енергетика авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT