пт. апр. 26th, 2024

15 малки промени, които можете да направите в живота си през 2018 година

05
 
Не е необходимо да си поставяте грандиозни цели, които, въпреки че са много желани, често  са неосъществими. Опитайте се просто да направите малки промени, стъпка по стъпка.  Повярвайте,  те ще окажат  много положително въздействие върху живота ви.

1. Срещайте се  с приятелите си поне веднъж седмично.

2. Изтрийте  бившите  си от социалните мрежи.

3. Допуснете  повече нови хора и събития  в живота си.

4. Хранете тялото си с добра храна и изхвърлете всички нездравословни храни. Когато се почувствате добре отвън, ще се почувствате по-добре и отвътре.

5. Ако пренебрегвате медицинските прегледи, трябва да се осмелите да предприемете такава стъпка. Вашето морално и физическо здраве  заслужават това.

6. Запишете всички причини, поради които обичате себе си. Нека този списък винаги да е пред вас. В моменти на депресия, отчаяние и униние, това ще бъде ви е  много полезно.

7. Намирайте  време за себе си дори и с много натоварен работен график. Заделете поне един час и седнете на тихо и спокойно място, за да „почистите“ главата си.

8. Спомнете си старите хобита и увлечения, за които,  според вас,  сега нямате време. Основното нещо – започнете.

9. Ако сте имали неуспешна среща, не се отчайвайте. В нашия свят, както и в морето, има много и различни риби за всеки вкус.

10. Ако смятате, че все още изпитвате гняв или недоволство към  нещо или някого от вашето минало, напишете им писмо, в което изразявате всички ваши чувства. После  изгорете това писмо.

11. Дайте  шанс на всеки! Не отписвайте човека само  защото имате различни виждания за политиката или религията.

12. Уверете се, че сте заобиколени от хора, които ви подкрепят, а  не ви потискат. Няма смисъл да общувате с тези, които не ви желаят добро. Установете високи стандарти.

13. Знайте, че можете да нараните някой, който ви обича. Също така знайте, че някой, когото обичате, също може да ви нарани. Това е само част от един безкраен процес. Вместо да се ядосвате, възприемете това  като опит.

14. Спрете да позволявате на хората да ви прескачат. Знайте собствената си стойност. Бъдете наясно с вашата уникалност. Любовта ще я намерите само тогава,  когато наистина обичате себе си.

15. Бъдете търпеливи. Все още ви предстоят много нови неща –  интересни и невероятни.

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post