нд. апр. 28th, 2024

Защо вещиците толкова мразят да се омъжват…

– Омъжи се за мен! – страстен, красив, влюбен, богат, добре, е, не е граф, но не е и селянин. -Не искам да се омъжвам…, отвърна тя вяло. – Омъжи се, няма да съжаляваш! Ще те обичам вечно, ще те обожавам, ще се грижа за теб, също така знам как да готвя вкусно месо!

Вещицата не обичаше месо, но мъж, който готви вкусно, я радваше.

– Само не се опитвай да ми изневеряваш, нито в мислите си, нито реално! – Кой ще ти изневери на теб! – възкликна щастливият младоженец и се втурна да урежда сватбата.

В началото на пролетта вдигнаха сватбата. Тя гърмеше така, че дори от града дойдоха гости!

Всички бяха щастливи и радостни и само Вещицата тъжно гледаше шестте си котараци, седнали един до друг на дивана.

Щастлива вещица означава много за селото – хората се радваха сериозно и наистина половин година всичко беше наред! През пролетта снегът се стопи навреме, валеше само през нощта и редовно, реколтата вече зрееше и толкова много сено и жито беше събрано в плевните, че дори и най-бедните се радваха!

Случи се така, че един ден Вещицата отлетя по дела надалече, а когато се върна, не намери съпруга си у дома. Котараците подозрително се свиваха под плевнята. Вещицата погледна под една счупена дъска и каза.

– Скъпи, хайде ела тук! – изпод дъската излезе разкошен котарак с виновна муцунка.

– Казах ти, нито в мислите си, нито реално не ми изневерявай! Добре, хайде влез в къщата, ти ще бъдеш седмият! – въздъхна младата Вещица и взе малкото пръстенче от пръста си, слагайки го на връвчицата около врата си, до другите шест…. (

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post