вт. апр. 30th, 2024

Размерът на диагонала на телевизора е обратно пропорционален на коефициента на интелигентност

Светът на хората с големи телевизори се управлява от хората с големи библиотеки. Жестоко, но води към размишления..

1.  Светът иска да оставаме тъпи. Колкото по-тъпи сте, толкова по-лесно е да ви продават продукти и услуги. Размерът на диагонала на телевизора е обратно пропорционален на IQ. Светът на хората с големи телевизори се управлява от хората с големи библиотеки.

 2. Не вярвайте сляпо в образователната система. Учебната програма е остаряла в първия ден, в който е започнало обучението ви. (Изключение правят фундаменталните програми, но само в точните науки; въпросът за прилагането на фундаменталните знания в ежедневието остава отворен.)

3. Четете нонстоп, четете колкото е възможно повече. Никога не знаете кога новите знания и концепции ще ви бъдат полезни, но ще бъдете много по-добре подготвени за житейските изненади.

4. Научете се да общувате с другите. Да избягвате хората, да ги смятате за недостойни за общуване, означава да не намирате клиенти, приятели или работа в бъдеще. И не забравяйте, че общуването не е само за разказване, но и за слушане.

5. Да сте срамежливи е загуба на време. Не позволявайте на емоциите ви да управляват процесите ви на вземане на решения. Но не позволявайте на рационализма да надделее над човечността.

6. Ако нещо не ви харесва във връзка с друг човек, в случай на раздяла това „нещо“ ще бъде причината.

7. Общувайте с възрастни хора, колкото е възможно повече. Опитайте се да разберете тяхната ценностна система, техните хоризонти и логически връзки между околната среда и взетите решения.

8. Намерете хора, на които да се възхищавате и се опитайте да ги надминете. Не се опитвайте да станете точно като тях. Опитайте се да станете такива, за да можете да бъдете пример за другите.

9. С течение на времето хората стават по-консервативни. Ако искате да правите рискови неща, правете ги, докато сте млади.

10. Не прахосвайте парите си за глупости: спестете ги за нещо сериозно (включително стартъп). Също така това ще ви научи как да харчите пари в бизнеса: разумно и с цел. Но не се опитвайте да живеете само заради натрупването. Това е задънена улица.

11. Когато избирате между харчене на пари за неща или опит, изберете опит. Радостта от впечатленията и спомените е по-висока. Вещите се рушат и ще бъдат изхвърлени, а впечатленията ще останат завинаги. Те могат да избледнеят малко, но не повече.

12. След като сте се научили как да пестите, научете се как да печелите пари. Обучете се да си поставяте цели и ясно напишете план за действие, за да ги постигнете. Малки стъпки към голяма цел. Гигантоманията в началния етап не води до нищо в 99,9% от случаите.

13. Научете се да програмирате. По-лесно е да направите прототип сами, отколкото да харчите време и пари, за да го обяснявате на някой друг. Ако не искате да програмирате, научете се да правите нещо с ръцете си, за да можете да създадете нещо полезно.

14. Не напълнявайте, когато сте млади. Това ще съкрати активния ви живот с 10-20 години. Научете се да бъдете активни. Теглото е лесно за качване и изключително трудно за сваляне. Със здравето все още е по-трудно. Ще го похарчите за всякакви глупости – после няма да го възстановите за никакви пари.

15. Научете се да готвите. Най-доброто време да помислите за нещо е, когато  режете съставките в салата или супа. Плюс това е нещо, което винаги ще ви бъде полезно. И в семейния живот няма да е излишно.

16. Спете достатъчно през нощта. Липсата на сън силно влияе върху качеството на вземане на решения. Занимаването със спорт и недоспиването означава изчерпване на ресурса на тялото и непостигане на желания резултат в оптималната времева рамка.

17. Записвайте делата си. Паметта не е достатъчна, колкото и фантастична да е тя. И си направете управление на времето. Това е единственият шанс да направите всичко.

18. Имайте голяма мечта. Да бъдеш гъвкав е чудесно, но без мечта може да се превърне в бягане в кръг. Вярвайте в това, което правите. В противен случай не си струва да се прави, защото без вяра е невъзможно да станеш победител.

19. Станете специалист във вашата област, преди да смените сферата на дейност. Тук става въпрос както за правилото от 10 000 часа, така и за факта, че добрият лидер трябва да е добър специалист в своята област в миналото.

20. Не се опитвайте да поправяте хората. Потърсете тези, които все още не са разглезени. Не губете време с глупаци, а търсете съмишленици. Екипът е ключът към успеха.

И помнете, че ако имате знания, умения, вяра и екип, тогава ще успеете.

Джулиън Смит

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post