нд. апр. 28th, 2024

Как да се защитим от чуждата негативна енергия

Да се ​​научите да не поглъщате негативната енергия на хората около вас – това е велико духовно умение

Емпатията е способността да разпознавате и усещате емоциите на другите. Симпатията е чувство на състрадание към другите хора. Често пъти да бъдеш „емпат“ означава, че поемаш по-голямата част от болката и страданието на хората около теб и това може да ви повлияе негативно.

Ако сте били в стая с негативен човек, знаете колко токсична може да бъде енергията му. Да се ​​научиш да не поглъщаш негативната енергия на другите е велико духовно умение.

Ето 5 начина да се предпазите от вредните влияния на другите.

1) Помнете, че не можете да угодите на всички. Ако някой се оплаква от вас, не се опитвайте да угодите на този човек. Това само ще извлече енергия от вас и ще ви направи енергийно зависими от неговото мнение. Не всеки ще ви обича. Хората живеят на Земята с различна цел. Обичайте себе си преди всичко и ще създадете силово поле, което ще ви предпази от влиянието на мненията на другите хора.

Също така помнете, че не можете да промените всички. Не превръщайте това в своя мисия. Понякога най-доброто нещо, което можете да направите, е просто да не поглъщате енергията, която хората проектират върху вас.

2) Бъдете внимателни, когато каните други хора в живота си. Вашето тяло, ум и непосредствена среда са вашият храм. Кого ще поканите в него? Това отворена покана ли е? Трябва ли хората да изсушат краката си, преди да влязат, или е добре, ако влачат мръсотия в душата ви? Ако един ден дадете на човек парче хляб, той ще поиска хляб на следващия ден. Ако позволите на някого да остане за уикенда, той ще се опита да остане за седмица (или две!). Веднъж си помислих, че жена ми е студена и злобна към някои наши съседи. Веднага щом разбрах, че тя просто уважава себе си и дома си, оцених отношението й и го приех за свое. Страхотно е да си щедър, но има тънка линия, която трябва да се придържаш, за да не бъдеш тъпкан. Научете се да казвате НЕ и се чувствайте добре от това.

3) Спрете да обръщате внимание на енергийните вампири. Паразитът се нуждае от гостоприемник, за да оцелее. Когато обръщате внимание на някой друг, вие му давате енергия. Енергийните вампири ще откраднат мислите ви, намалявайки запасите ви от енергия.

Някои хора ще насочват негативната си енергия към вас и след това ще преминат към следващата жертва. Приятелското ухо може да е чудесно нещо, но отново има граница, която на никого не е позволено да премине. Може би другият човек излива разочарованието си по време на работа, във връзка или дори успешни постижения.

Всички тези емоции могат да ви изтощят и да променят живота ви по лош начин. Обичайте себе си, спирайте хората или им кажете, че не сте готови да слушате това в момента. Това ще ви спре да абсорбирате тяхната токсична енергия.

4) Дишайте сред природата. Излезте сред природата, медитирайте, почивайте и дишайте. Пречистете водата в себе си и спортувайте. Движи се като пеперуда: меко, но бързо.

Дишането увеличава циркулацията на кръвния поток в тялото и помага да се предотврати усвояването на енергия от хората около вас. Вървете уверено, вдигнете глава и не позволявайте на никого да ви развали настроението. Гъсеницата изяжда всичко около себе си и става дебела и неподвижна. Първо трябва да стане лека, за да полети.

5) Поемете 100% отговорност за своите мисли и емоции. Как се чувствате е 100% ваша отговорност. Вселената изпраща хора в живота ни, за да ни изпитат. Нашето възприятие за себе си е по-силно от възприятието на другите.

Вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете как вашите мисли или очаквания се проявяват в ситуацията, която ви притеснява. Ами ако всичко зависи от вашето ниво на търпение, раздразнителност или състрадание? След като поемете отговорност за реакциите си, вие се свързвате със себе си на по-дълбоко ниво. Създавайте си ситуации, които повишават нивото на енергията ви. Чувствате ли се добре около този човек? Този човек  чувства ли се добре с вас?

Вие сте достоен за брилянтно изживяване и дойде моментът да го осъзнаете. Науката да се предпазваш от енергиите на другите хора започва с любов към себе си. Не забравяйте, че сте достойни за щастие и мир. Не забравяйте, че е добре да кажете НЕ и вие сте авторът на собственото си енергийно състояние.

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post