пн. апр. 29th, 2024

Родово проклятие: как се наследяват семейни проблеми и болести

Проклятието, подобно на дарбата, е наследствено. Енергийната памет на предците присъства във всеки. Изучавайки историята на семейството, можете да намерите много отговори …

Животът може да се влоши по различни причини и често хората, които са отчаяни от обстоятелствата, се отказват от борба, без да подозират, че съдбата им може да бъде белязана от семейни проклятия.

Семейният опит се сформира в продължение на векове. Не случайно се появяваме в едно семейство, с определени родители с определени проблеми. Има две взаимозаменящи се, но противоречиви понятия: семейство и родово проклятие и семейство и родова програма. Специалистите, които се занимават с езотерика, наричат ​​проклятието злощастна съдба на семейството.

Психосоматиците имат съвсем различно виждане по този въпрос. Практикуващите казват, че само една четвърт от случаите наистина е проклятие на семейството: често хората са склонни да преувеличават неприятностите, които им се случват.

Родово проклятие от гледна точка на езотериката

Проклятието, подобно на дарбата, е наследствено. Енергийната памет на предците присъства във всеки и чрез изучаване на тънкостите, случили се в семейството, можете да намерите отговори защо човек има определени здравословни проблеми в живота, в семейството или кариерата.

Семейното проклятие е негативна програма, която се предава в рода от поколение на поколение. От гледна точка на езотеризма това е негативно въздействие върху рода с цел наказание и възмездие. Най-силно е проклятието, наложено от невинно ранен или умиращ човек. Проклятието може да бъде причинено и от негативните действия на членовете на семейството. Греховете на предците се пренасят върху техните деца, внуци и правнуци. Практикуващите смятат, че негативната програма изчезва до 7-мо или 13-то поколение. Но това може да стане и по-рано, ако потомците положат усилия.

Родово проклятие от гледна точка на психосоматиката

Учените нямат точни данни дали болестите и проблемите наистина се предават по наследство, но психосоматиците имат теория за това. Според тях, ако майка или баща са живели според програмата „жертви“, не са знаели как да преживеят проблемите, тогава детето им ще бъде същото.

То ще живее според същата негативна програма, която е наблюдавал в семейството и която е научил несъзнателно. Тъй като родителите са страдали от периодични проблеми, избрали са токсични взаимоотношения и не са искали да се справят с несгодите, детето ще живее по същата програма и ще научи на нея и своите деца.

От гледна точка на психосоматиката всяка болест не е нищо друго освен вътрешни психологически проблеми и негативни нагласи, които лесно се предават от родители на деца. Хората, които не са преживели травмата на семейството, ще повторят живота на своите предци: те прехвърлят върху себе си начина на живот, комплексите, страховете и дори болестите на по-възрастни роднини.

Травмата от семейството се съхранява дълбоко в подсъзнанието, което помни всяко малко нещо. Така отрицателните черти на характера, лошите навици, болестите се предават от поколение на поколение. Именно колективният начин на мислене и семейните нагласи „как да се живее” са първопричините за всякакви болести и проблеми.

Най-болезненото е да се съгласим, че несъзнателно всеки от нас копира живота на близките си. Но родовото проклятие има реална основа. Това е предаването от поколение на поколение на модели на поведение, общи програми, в съответствие с които се сформира всеки човек.

Пътят към здраво и щастливо семейство се състои от три етапа: първият е да приемете своите родители и роднини в себе си, вторият е да се откажете от тяхната идеология и житейски навици и последният е да изберете нови вярвания и по този начин да спрете лошата наследственост и цикъла на негативните програми.

Източник: dailyhoro

h1 style=“text-align: center;“>Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post