сб. апр. 27th, 2024

Северозападът иска АЕЦ „Белене“

By energetic апр. 22, 2012 #Плевен

Плевен, Белене, Монтана и Враца твърдо заявиха позицията си против спирането на проекта АЕЦ Белене, пише Посредник. Повече от 500 души изпълниха площада пред Драматичния театър в неделя на организиран от гражданско движение „Аз не се отказвам от АЕЦ Белене, а ти?“ митинг-протест.

Красимир Тодоров, съпредседател на инициативния комитет, обяви, че „каузата АЕЦ Белене не е само на област Плевен, не е само кауза на Белене – това е каузата на България“. „А нашата кауза е независима България и ние няма да спрем дотук. Последното място не е Плевен. 

Ще продължим да даваме гласност на каузата си, защото смятаме, че това е начинът, по който трябва да покажем, че взетото решение за спиране на АЕЦ Белене не правилно. Българският народ не иска това да се случи. Ние не искаме от енергиен лидер на Балканите да се превърне през 2019 година във вносител на три пъти по-скъп ток“, каза пред множеството Красимир Тодоров.

Лидери на различни политически партии, представители на синдикатите и на граждански организации подкрепиха протеста. Подкрепата си за АЕЦ Белене в Плевен заяви и експрезидентът Георги Първанов.

Само за час по време на митинг-протеста бяха събрани над 2 000 подписа с настояване за референдум по проекта за Втора атомна.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post