нд. апр. 28th, 2024

Учредява се инициативен комитет за АЕЦ „Белене“

От  ВМРО съобщиха, че подкрепят инициативата за референдум за бъдещето на българската енергетика и ще призоват своите членове и привърженици да се подпишат в подписката за продължаването на проекта „Белене”. Зад това становище се обедини вчера националният изпълнителен комитет на ВМРО на редовно заседание.

Красимир Каракачанов ще бъде гост на общо събрание, което днес ще избере инициативен комитет за започване на подписката.

Ръководството на ВМРО смята, че в инициативния комитет трябва да има широко гражданско и експертно присъствие, без да се политизира.

Затова ВМРО няма да излъчи представители в инициативния комитет за подписката. Имената на хора като Георги Марков и Стефан Воденичаров, които вече са включени в комитета, са достатъчна гаранция за това, че той ще бъде деен и авторитетен. С тези хора ВМРО е сътрудничила прекрасно в годините.

Именно ВМРО още преди десетилетие събра 500 хиляди подписи за защита на необосновано затворените блокове на АЕЦ „Козлодуй”. ВМРО е първата и единствена партия, която последователно работи за ядрената енергетика у нас.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post