нд. апр. 28th, 2024

Мъдростта на вековете: Хората никога не се променят, те просто свалят маските си

Бракът не спасява нито от проблеми, нито от пустота, нито от самота. Другият човек не компенсира собствения ви дефект, напротив, той или ще го засили, или ще го разобличи, само вие ще трябва да се справяте с него.

Всеки има свой живот и собствен избор. Не разчитайте на някой друг в ​​този избор. Ако се съмнявате, не го правете. Ако разбирате какво не е ваше – забравете го. Всеки има право на собствен път и на собствени грешки. Това е начинът да изградим нашия уникален живот, пише психологът Аманда Цип.

Един ден една жена дойде при мен за консултация. Тя буквално се размаза на креслото и изля поток от сълзи.

– Защо никой не ми каза, че ще бъде така? – повтаряше тя през риданията си.
Нашият разговор с нея ми даде много неща за размисъл. И искам да напиша за това, за което дори най-близките ви хора никога няма да споделят.

И така …

1. Никога няма да ви кажат, че бракът не спасява от проблеми, нито от празнота, нито от самота. Другият човек няма да млъкне и няма да компенсира собствения ви дефект,   напротив, той или ще го усили, или ще го разобличи и самите вие ще трябва да се справяте с него.

2. Никога няма честно да ви кажат, че е по-честно и по-правилно да бъдете сами, отколкото да грабнете тази възможност, която просто е единствената поради страха ви, че няма да има друг/а.

3. Децата – това не винаги е щастие. Това са проблеми, недоспиване, пълна липса на време, а понякога и живот. Ако осъзнаете това – добре, но ако имате илюзии, че животът ви ще мирише на рози с раждането на дете – помислете добре дали изобщо трябва да имате деца.

4. Взаимоотношенията са взаимна отговорност и ако всеки е отговорен за себе си, а не за своя партньор, то за всеки ще бъде по-добре и по-удобно.

5. Тези семейства, които смятате за идеални, имат свои собствени проблеми и собствено тъмно дъно. Няма идеални семейства.

7. Всичко това „обичам“ бързо свършва. Ако не сте се научили да говорите, да уважавате и да се грижите един за друг, тогава не е трябвало да започвате връзка. Вие не сте дорасли за това.

8. Повечето двойки се лъжат един на друг със секса. Жената имитира оргазъм, мъжът смята спазъма на члена си за близост. И двамата са неудовлетворени и ядосани. Научете се да говорите честно за сексуалните си желания – научете се да говорите за всичко.

9. Ако от самото начало нямате нищо общо с партньора си, то тогава е малко вероятно ТОВА да се появи. Заради което, след известно време  няма защо да се оплаквате, първоначално сте видели кого сте избрали.

10. Научете се да признавате грешките си. Ако сте осъзнали, че сте направили грешка с избора и до вас не е Вашият човек, тръгнете си веднага. Не „изнасилвайте“ мозъка нито на себе си, нито на другия.

11. Хората не се променят. Те просто се разкриват повече и свалят маските си. Вие, с вашата любов, никога никого няма да промените. Ако човекът сам реши, че вие ​​сте ценността, заради която може  да промени живота си – това е неговият избор. Но ако решите да поемете ролята на Добрия магьосник, вие сте идиот.

12. Никаква духовна практика няма да ви спаси от реални проблеми. Това, че сте спрели да ги виждате, не означава, че те са изчезнали. Затова решавайте проблемите на обективния реален свят в тази реалност чрез конкретни действия.

13. Не живейте с чужди съвети и не допускайте непрофесионалисти във вашия вътрешен свят и в света на вашето семейство. „Кухненската психология“ е добра като начин за облекчаване на напрежението, но много лоша като система за ефективни препоръки. Обикновено всичко се свежда до размяната на мозъчни хлебарки.

14. С мъжете е просто: те трябва да бъдат подкрепяни, изслушвани, хранени, да им се дава и да не им се отнема мястото им в къщата. С жените е просто: трябва да поговорите с тях и да им дадете сигурност и чувство за любов. С всички е просто, ако бъдете искрени и не искате да разбивате партньора си по всякакъв възможен начин.

15. Към създаването на семейство и раждането на деца трябва да се подходи тогава, когато знаете защо имате нужда от тях. Обществените мнения и нагласите на други хора тук не работят.

16. Ако направите грешка – простете си и продължете напред. Животът е твърде интересен и красив, за да го превърне в ад със собствените си действия.

Блог на Amanda Cipe

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата:

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post