сб. апр. 27th, 2024

Веди: Астрологът ви съветва, послушайте го!

dorНай-важното нещо – това са вътрешните промени, развитието на тези качества, които се харесват на  Сатурн и насърчават духовното развитие. Например такива като смирение, трудолюбие, мълчание, сериозност, отговорност и аскетизъм.
Следват 10 съвета на ведическия астролог:
1) Не започвайте важи дела в събота или вторник. В никакъв случай не правете  сватба в тези дни, и не започвайте нов бизнес.
Събота е денят на Сатурн, планетата на забавянията, трудностите,  възмездията и тежката карма.
Този ден е благоприятен за медитации, за усамотяване. Много е добре, например, да се гладува през целия ден (ако нямате  здравословни причини), или да практикувате Мауна (обет за мълчание).
Вторник е денят на Марс, планетата на войната, конфликтите, кавгите и решителните действия. Това  време е подходящо за спорт, да се върши тежка физическа работа или да се започне бизнес, изискващ конкуренция и агресия.
2) Пълнолуние – това е хубаво време за светски дела, обаче в  този ден трябва да бъдете внимателни. Защото според статистическите данни в  този период се случват повечето престъпления и пътно-транспортни произшествия.
Науката отдавна е потвърдила  влошаване на състоянието на хората с психични заболявания по време на пълнолуние.
Във Франция и Америка сложни хирургически операции никога не се планират за пълнолуние. Последният ден на намаляващата Луна – това е точното време за засилена медитация, сред всички други лунни дни.
3) Всякакви съзидателни действия е най-добре да се започнат в периода на  нарастващата Луна, очистителни и разрушителни – в  намаляваща. Всички лечители знаят, че ако се събират лечебни растения в  растяща Луна,  по-близо до пълнолуние – те ще имат най-голяма сила.
4) Най-благоприятното време за началото на важни неща през деня – това е Абхиджит Мухурта. Това е астрологичната среда на деня, и е много лесно да се изчисли, ако знаем времето на изгрева и залеза.
Просто изчислете броя на часовете между изгрева и залеза на светилото и разделете броя на две. Получената сума се добавя към времето на изгрева – това ще бъде Абхиджит Мухурта.
5) Най-благоприятното време за началото на важни дела през цялата година – това е Aкшая Тритий.
Това се случва веднъж в годината, когато Слънцето и Луната са в едновременна екзалтация. Обикновено това се случва в средата на пролетта, когато Слънцето е в Овен, а  Луната – в началото на Телец.
6) Ако ви предстои дълго пътуване, най-добре е да се започне в петък.
Понеделник е идеалният ден за кратки пътувания.
7) Най-благоприятният момент за духовна практика – това Брахма Мухурта, която трае около 48 минути преди изгрев слънце. По това време е  най-добре е да се медитира, да се молим или учим светите писания.
8) Всякакви затъмнения – обикновено са много неблагоприятно време за начало на важни неща, или да се продължават съществуващите. По това време е най-добре е да се уедините и  да се отдадете на духовни практики, да участвате в ритуални дейности, насочени към изпълнение на желания.
Ведическата астрология въобще не препоръчва  в този момент да се наблюдава затъмнението, да се спи  или просто да сме в  лъчите на затъмняващото се светило.
9) Сурия Санкрати –  също неблагоприятно време, период, когато Слънцето  минава от знак в знак. Обикновено настъпва в средата на месеца.
10) Ако животът ви е станал твърде тежък, чувството на безнадеждност е вашето редовно състояние, работите много, а печелите малко,  всичко ви е омръзнало.
Вероятно сте попаднали под лошото влияние на Сатурн – планетата на възмездието, тежката карма и лоша съдба.
В този случай би било много благоприятно да се използват средства за коригиране на влиянието на тази планета. Например, аскетизъм в  събота (Мауна, гладуване и т.н.). Сред методите за корекция Ведите споменават и жертвоприношение на Сатурн.
Всичко това, разбира се, са примитивни начини и те трябва да бъдат разглеждани като спомагателни дейности в дълбочината на  личностната ви трансформация.
Най-важното нещо – това са вътрешните промени, развитието на тези качества, които се харесват на  Сатурн и насърчават духовното развитие. Например такива като смирение, трудолюбие, мълчание, сериозност, отговорност и аскетизъм.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post