пт. апр. 26th, 2024

Сексът лекува всичко, но … чак след 31-та минута

Сексолози от САЩ, Франция и Германия провели  полезно изследване. Те изяснили колко време трябва да се прави секс, за да се превърне в лекарство.

Като първо, важен фактор е честотата на секса – трябва да се практикува  най-малко 3-4 пъти седмично.

lechenie
На второ място, секс е необходимо да се прави в  продължение на поне 30 минути. Защото именно след 31-та минута  сексът се превръща в лечебен процес, и по- точно в профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система.

Освен това, след 31-та минута на любовния  акт, включително и прелюдията, в човешкия организъм започват да се  произвеждат хормони, които помагат в  борбата с развитието на различни заболявания, включително и рак.

Експертите обясняват защо между живите същества на нашата планета е толкова популярен сексът, въпреки природата е могла да се  ограничи с пъпкуване или  клониране като методи за размножаване.

Биолозите изследвали новозеландските охлюви Potamopyrgus antipodarum, у  които самките могат да бъдат и безполови, а  могат да произвеждат и потомство от двата пола. Видовете съществуват заедно.

Потомството на тези охлюви се ражда  напълно оформено и при това от неоплодени яйца. Всеки нов охлюв е абсолютно идентичен клонинг на родителя си. Този метод на разпространение не позволява да се смесват гените на различни охлюви и  отсява вредните гени, водещи до мутации. Това обаче  не позволява на охлювите да се адаптират към променящите се условия.

Експериментите показали, че живите същества, които се раждат в резултат на секс, са по-добре приспособени към живота и успешно оцеляват  в един променящ се свят. Именно с това може да обясни популярността на размножаването чрез секс.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post