сб. апр. 27th, 2024

Изгубените правила на живота от Айнщайн: Винаги помнете тези Две прости неща

В свободното си от разгадаване на тайните на Вселената време, великият физик и един от най-интелигентните хора в историята Алберт Айнщайн, е споделял мъдри съвети за щастието и удовлетворението.

Преди няколко години на търг в Ерусалим бяха продадени два съвета, написани на хартия от ръката на гения. Според анонимния продавач, през 1922 г. Айнщайн предава тези бележки на куриер в Токио, където имал редица публични изяви.

Говори се, че ученият не е имал дребни за даде бакшиш на куриера и вместо това му написал няколко съвета за живота.

„Тихият и скромен живот носи повече радост, отколкото стремежът към успех, свързан с постоянно безпокойство“,  тези думи Айнщайн написал на немски език на бланка на Imperial Hotel Tokyo..

А на друг лист хартия той написал следното: „Ако има желание, тогава ще има способ.“

Роднина на куриера, който пуснал текстове за продажба твърди, че тогава Айнщайн казал: „Може би, ако късметът ви се усмихне, тогава тези съвети ще ви бъдат по-полезни от обикновен бакшиш.“

Думите на Айнщайн са изпреварили съветите на много експерти по личностно развитие, които се появяват в следващите десетилетия.

По правило всички те призовават хората да работят усилено дори в най-трудните моменти, а не да се концентрират върху гонене на слава, пари и други странични продукти, които в крайна сметка няма да им донесат удовлетворението, което са очаквали. Резултатът от такова преследване винаги е още по-голям хаос и тревога.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post