пт. апр. 26th, 2024

Какво да направите, ако сте постигнали просветление:

1) Не се притеснявайте, ще ви мине.
2) Скрийте самодоволната си усмивка, в противен случай ще ви помислят за глупак, какъвто всъщност сте.
3) Ако никой не иска да слуша вашите учения и сте разстроени от това, опитайте да учите отражението си в огледалото. Това ще ви развесели, защото този идиот в отражението говори такива нелепи глупости и може би дори вие няма да го вземете на сериозно.
4) Не досаждайте на другите с космическата си любов. Може би имат лош ден и може да получите удар в лицето. Тогава и вие и вашата космическа любов ще имате лош ден.
5) Не изненадвайте другите с парадоксално поведение. Изведнъж, за такъв славен дзен майстор като вас, те спонтанно ще решат да извикат санитари.
6) Ако се пръскате от единство, че нямате сили, изчакайте нощта, намерете си пиянска компания и ритнете някого в задника от излишък на чувства. Компанията с радост ще ви помогне през този труден етап от живота.
7) Ако имате визията, че всичко е илюзия, намесете се в нечий спор с подробни обяснения. След като бъдете добре смъмрени, илюзорността на вашето виждане за илюзорна природа ще ви бъде разкрита.
+ Ако изведнъж сте разбрали, че ви няма, изчакайте заплатата; може би ще се намерите, за да я получите. Ако това не стане, изчакайте до вечерта, намерете пиянска компания и сритайте някого в задника. Компанията с радост ще ви помогне да се намерите.
9) Ако изведнъж осъзнаете, че сте бог, незабавно информирайте всички вярващи. Те с радост ще ви помогнат да се почувствате още по-силни на мястото на Бог, като ви разпнат на кръста.
10) Ако егото ви е изчезнало, не се притеснявайте. То е сменило местоживеенето си и сега гледайки предишното място, не се намира там.
11) Ако се окажете извън света, страхотно. Така светът е спасен от безчестието.
12) Ако животът се е открил в цялата си простота, най-накрая си намерете работа!
13) Ако започне да ви се струва, че другите виждат само собственото си отражение във вас, бъдете внимателни! Това означава, че другите ви отразяват, което само ви се струва.
14) Ако светът изведнъж стане по-цветен, значи настройките на цветовете са се объркали. Не се притеснявайте, добър скандал ще ви върне към настройките по подразбиране.
15) Ако тайните знания са ви разкрити, напишете книга. Хората обичат да четат вицове.
16) Ако откриете илюзорната природа на егото, всичко е наред! Просто егото гледа снимката си, а снимката е толкова нежива…
17) Ако думите започнат да изглеждат празни, безсмислени и неспособни да отразяват пълнотата на живота, започнете да се обяснявате с мълчание. Много скоро думите отново ще придобият смисъл.
18) Ако мислите, че всичко е наред с вас, нещо не е наред с вас.
19) Ако сте били посетени от откровение, нищо свръхестествено, просто е дошло вдъхновение. Не е необходимо да се преструвате на мъдър в същото време, можете да напишете стихотворение, да нарисувате картина или просто да дишате спокойно. Ще мине.
20) Ако изглежда, че сте започнали да разбирате този мистериозен свят, започнете да излизате от къщата по-често.
21) Ако откриете, че сте извън времето, това е страхотно! Сега можете да се оправдаете, че сте закъснели за работа. Веднъж…
22) Ако не можете да изразите разбиране за това, което ви е разкрито, това не означава, че е разкрито нещо Божествено-Неизразимо. Просто имате беден речник.
23) Ако всички правила се разглеждат като ограничителни и безсмислени и искате да ги забравите всички, поне не забравяйте правилата за движение. За всеки случай…
24) Ако откриете, че сте станали абсолютно смирен, значи сте достигнали абсолютна гордост.
25) Ако сте открили относителността на всичко, опитайте се да хапнете през ухото си. След обяда ви очаква още едно прозрение: относителността на вашето откритие.
26) Ако сте честни със себе си, погледнете се в огледалото в безсрамните си очи.
27) Ако спрете да мислите, не забравяйте да спрете мисълта за спиране на мислите. И после мисълта за спиране на мисълта за спиране на мисълта. Продължете, докато не се уморите. И тогава можете спокойно да отидете да пиете чай.
28) Ако сте преодолели страданията на света, но все още се съмнявате да вземете ли хапче за главоболие или да издържате смело, ударете главата си в стената. Това ще помогне за преодоляване на срамежливостта преди да приемете болкоуспокояващи.
29) Въпреки че сте спонтанно в медитативно състояние, препоръчително е да не забравяте да изнесете боклука.
30) Ако спите достатъчно, може да откриете, че медитативното състояние е изчезнало. Но винаги можете да се изморите отново, като се опитате да медитирате.
31) Съзерцавайки красотите на света, докато се разхождате, опитайте се да не стъпвате в изпражненията.
32) Не правете умна физиономия, така или иначе нищо не знаете. Но за забавление – можете.
33) Ако изведнъж искате да кажете на човек как да живее правилно, успокойте се, направете дихателно упражнение и се съсредоточете върху вътрешните чувства. Скоро ще почувствате, че сте забравили нещо. Да… От колко време не сте се занимавали с живота си…
34) Ако изведнъж решите да се борите с мисленето, тогава запомнете, мисленето ще се бори с вас!
35) Има едно важно нещо, но не е това, което си мислите. И не е друго.
36) Ако знаете за какво мислите, значи мислите за себе си

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post