нд. апр. 28th, 2024

Само невежите говорят за карма и неизбежност на съдбата

Човек може сам да променя съдбата си чрез своите мисли и действия

Тялото ни вътрешно е свързано с нашия ум, по-точно тялото е отражение на нашия ум; това е грубата видима форма на светлия невидим разум.

Ако имате зъбобол, боли ви ухо или стомаха, разумът ви незабавно реагира на тази болка. Той престава да мисли правилно, той е притеснен, обезпокоен и възмутен. Ако разумът ви е депресиран, тялото също не може да функционира правилно.

Болестите, които увреждат тялото ни, се наричат ​​вторични; докато желанията, които вредят на разума ни, се наричат ​​психични или първични заболявания. Нашето психическо здраве е по-важно от нашето физическо здраве. Ако разумът е здрав, тялото непременно ще бъде здраво. Ако разумът е чист и мислите са чисти, вие сте освободени от всички болести, първични и вторични.

Мислите развиват личността.

Възвишените мисли извисяват разума и разширяват сърцето; неблагородните мисли възбуждат разума и отговарят с болезнени и тъмни усещания. Всеки, който има поне малко контрол над мислите си, има спокойна реч, нежен глас, самообладание, красиво, очарователно лице, а очите му стават искрящи и блестящи.

С помощта на мислите си можем да внушим и сформираме самочувствие, добра самооценка и почти всяка друга характеристика, характерна за силната личност. Промяната на вашето мислене може да ви помогне да създадете и премахнете навици, убеждения и способности.

Мислите променят съдбата.

Човек сее мисли и жъне действия. Като сее действия, той жъне навик. Като сее навик, той жъне характер. Посявайки характер, той жъне съдба.

Човек сам създава съдбата си чрез своите мисли и действия. Той може да промени съдбата. Той е творец на собствената си съдба. И в това няма съмнение. С правилното мислене и решителни усилия, той може да стане господар на съдбата си.

Невежите говорят за кармата и неизбежността на съдбата. Това е фатализъм и води до инерция, стагнация и бедност. Това е идеалният начин да не разбираме законите на кармата. Това е погрешно разсъждение, чийто въпрос няма да бъде разглеждан от интелигентен човек. Вие създавате съдбата си отвътре, с вашите мисли и действия.

Мислите причиняват физиологични смущения.

Всяка промяна в мисленето създава вибрации в менталното тяло, като после въздейства на физическото тяло, предизвиквайки мозъчна активност. Тази активност в нервните клетки причинява много електрохимични промени.

Интензивни чувства като страст, омраза, горчива завист, безпокойство, пристъпи на избухливост всъщност унищожават клетките на тялото и причиняват заболявания на сърцето, черния дроб, бъбреците, далака и стомаха.

Всяка мисъл, емоция или дума произвеждат силни вибрации във всяка клетка на тялото и оставят там силен отпечатък. Ако знаете начин да привлечете противоположни мисли, тогава можете да водите щастлив, хармоничен живот с мир и сила.

Мислите за любов незабавно неутрализират мислите за омраза. Мислите за смелост са мощна противоотрова срещу мислите за страх. Мислите имат дълбок ефект върху тялото ви. Тъга и радост, увереност и стегнатост веднага се отразяват в тялото ви.

Всяка клетка на тялото страда или расте, получава импулс за живот или импулс за смърт, всяка мисъл, която влиза в ума ви, като правило, се превръща в образ на това, за което мислите през повечето време.

Когато разумът се обърне към определена мисъл и се спре на нея, се създават определени вибрации на материята и колкото по-често се създава тази вибрация, толкова по-вероятно е тя да се повтори и да създаде навик. Тялото следва разума и имитира неговите промени. Ако се съсредоточите, очите ви се фиксират.

Мислите създават среда.

Често се казва, че личността на човек зависи от средата. Но всъщност това не е вярно. Доказателствата сочат друго. Много от най-великите хора в света са родени в бедност и неблагоприятни условия, родени в бедняшки квартали и мръсни условия, те получават най-високия статус в света.

Не забравяйте, че във вашата слабост е заключена силата ви. Бедността има своите добродетели, внушава смирение, сила и издръжливост, докато луксът поражда мързел, гордост, слабост и всякакви лоши навици. Не се оплаквайте от лошата среда.

Създайте свой собствен вътрешен свят и среда. Човек, който се опитва да се развива и расте в неблагоприятна среда, всъщност е много силен човек. Нищо не може да го разтърси. Има здрави нерви. Човек не зависи от средата и обстоятелствата. Той може да ги контролира и променя според своите способности, характер, мисли и добри дела.

Шри Свами Шиванда.

Съдбата не сключва бартерни сделки: колкото добро правиш, толкова ще ти се върне

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

One thought on “Само невежите говорят за карма и неизбежност на съдбата”
  1. Ние идваме на този свят да изчистим Душите си от натрупаната карма! Ето защо се задейства съвършен процес: карма-съдба. Съдбата ти създава реалност която ни откликва на мислите и каквито са те и тя е такава, за да се видим и разпознаем изживявайки ги… Налагайки позитивно мислене е потискане на кармата и това противоречие поражда болести и премеждия…

Comments are closed.