вт. апр. 30th, 2024

Какво представлява Зодиакалният кръст и как въздейства върху живота ни?

12392_900
Древен  астрологически метод да опознаете себе си още по-добре. Ако стихиите придават на  човека устойчиви  качества и темперамент, то кръстовете определят вложените  в него стратегии на живота и форми на развитие.

Кардинален кръст
Овен, Рак, Везни, Козирог

Какво е общото у тези привидно полярни  знаци? Първо, появата на всеки един от тях е свързана с важно орбитална събитие: Овен и Везни – това е  равноденствие (ден = нощ), началото на Рак – лятното слънцестоене (най-дългият ден в северното полукълбо), а началото на Козирог – зимното слънцестоене (най-краткия ден в северното полукълбо).

Второ, именно в това време, според западния календар, се случва смяна на сезоните. Не е случайно, че на тези знаци е  възложена ролята на пионери, лидери, водещи, а не водени. Липсата на динамика, движение,  за тях е фатално.

Неговите представители не се страхуват да поемат отговорност за решенията си или от препятствията по пътя си. Те са независими, бързи, независими, импулсивни.
 
За тях е важно да се чувстват „тук и сега“.  

Овен – генератор на идеи, инициатор. Той трябва да се освободи от всичко, което го сковава, бави – това е единственият начин да бъде успешен.

Рак – инициатор на движението в емоционалната сфера. Представителите на този знак могат да вдъхнат живот във всякакъв вид дейност, да „възпитат“ у другите нужните черти за успешното изпълнение на проекти.

Везните  отговарят за партньорствата. Един от най-справедливите знаци,  има дипломатически талант. Везни обединяват хората, знаят как да изградят правилно разговор и да намерят необходимия компромис в делата.

Козирог – лидер, който започва  практическото изпълнение на всеки проект. Докато другите само оглеждат задачата, Козирог веднага започва работа, въз основа на своите  таланти, активи и ресурси. Успяват, ако си поставят конкретна цел. Те са дисциплинирани и търпеливи.

Фиксиран кръст
Телец, Лъв, Скорпион, Водолей

Представителите на тези знаци са отговорни за средния  месец на всеки сезон, влизането на Слънцето в тях е свързано с  периода на подобрението,  разцвета.

По това време хората обикновено напълно  свикват  с промяната на естествената околна среда и се чувстват по-комфортно, не очаквайки внезапни сътресения. Това е поставило отпечатък върху спецификите на фиксирания  кръст.

Неговите носители са хора твърди, издръжливи, с изобилие от вътрешната енергия, устойчиви, способни на дългосрочна концентрация, с добре развита интуиция.

Те подхващат идеите на новаторите и ентусиазирано продължават  започнатата работа, постоянно напредвайки към целта. Консервативни, последователни, опират се само  на собствения си опит, грижовни и лоялни. Те лесно могат да станат майстори в своята професия.

Телец – знак с  много търпение и постоянство. Неговата отличителна черта – стабилност. Ето защо, в който и да е проект, Телец играе ролята на човек, който е в състояние да поддържа дългосрочно усилията на екипа  и да не намалява темпото.

Лъвът  символизира творчество и големи способности за  осъществяване на творческите планове. Може да печели популярност и уважение в нужните среди, ако упорства и насочи своите таланти към специфична, добра цел.

Скорпион – знак за упоритост, която е необходима за насочване на  работата в правилната посока. „Захранва“ се с положителната нагласа, и дори с интимната енергия на другите знаци. Скорпион винаги успява ако успее да почувства и разбере  емоционалните мотиви на другите.

Водолей има способността дълго време да се занимава с  монотонна работа,  усърдно да усвоява нова информация във всяка област. Стабилен и последователен. Неговият успех – развитие в  иновативни области, свързани с бъдещето.

Мутабелен кръст
Близнаци, Дева, Стрелец, Риби

Знаците, у които е  изразен мутабелен кръст, са отговорни за последния месец на всеки сезон. В този момент Слънцето се намира като че ли в гранично състояние,  разделяйки се с признаците на отминаващото време и подготвяйки се за предстоящото.

Оттук и усещането за нестабилност, несигурност, неопределеност, очакване на промяна, смесица от настояще и бъдеще – всичко това витае във въздуха. Общи характеристики на тези знаци – гъвкавост на ума, променливо настроение, добра интуиция. Тези хора са универсални, способни да се адаптират към всякакви обстоятелства и външни фактори.

Близнаците  брилянтно се ориентират във всякакви  информационни потоци. Те веднага се адаптират към всякакви условия, начина на комуникация на събеседника. Въпреки това, триумфът в делата за Близнаци е свързан по-скоро с тяхната импровизация и способността да  разкриват своя  интелектуален потенциал.

Дева  добре се справя с материалните ценности. Неговата сила е в способността да коригира грешките на другите, да редактира действията и да коригира ситуацията. Дева знае как да направи работата по-ефективна.

Стрелец  винаги е пълен с различни идеи. Силата му е в безкрайния му потенциал. Умее да транслира към другите  философски идеи, високи морални принципи, а дори и религиозни догми.

Риби   отговарят  за емоциите. Способността им за съзидание  и  богато въображение могат да се превърнат в  солидна основа за знака. Мечти и фантазии са техните работни инструменти.

© 2018    energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Астропрогноза за 2 – 8 юли: Луната намалява – подходящото време за реализиране на планираното и завършване на проекти

Планетарният фон като цяло е положителен. В началото на седмицата съединението на Меркурий с възходящия лунен възел насърчава пътуването и общуването. В средата на седмицата хармоничното съчетание на Слънцето с…

Подробна Астропрогноза за юли 2018 г.: Събитията ще са непредвидими поради особено сложната астрологическа ситуация!

Събитията през юли ще бъдат непредвидими поради много сложната астрологическа ситуация. Планетите ще влияят на събитията от нашия живот по различни начини, блокирайки влиянието си взаимно. Освен това ни очакват…

© 2018     energetika-bg. com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post