пт. апр. 26th, 2024

Вашата обида има директна връзка със заболяванията на децата ви

детеОбида. Това е деликатна тема. Не се страхувам да бъда пребита с камъни, имате пълното право да не се съгласите с мен. Но ако   с вашите деца нещо не е наред, мисля си, че може би, в думите ми ще намерите някои неудобни отговори за себе си.

Прочетох историята на едно семейството. Майката споделя чувствата си по повод заболяване на своя син: на  една година той бил диагностициран с глухота. Детето било второто, и, не особено желано. Майката не успява напълно да разкрие какво всъщност се е случило в това семейство до раждането на бебето и  по време на бременността.

Тя се позовава само на факта, че всички чакали момиче, а на  ултразвука открили момче. Появила се силна неприязън към съпруга и, който   казал: „Какво ще правим сега?“ Може би той е задал въпроса не  след новината за пола на детето, а  след новината за самата бременност. Това не се знае.

Но жената  постоянно посочва, че от дълго време   чувствала обида,  недоволство към съпруга си. И тази обида започнала да отминава, едва когато на двегодишния и син  поставили имплант и с помощта на слуховия апарат той започнал  да чува.

Преди това имало много сълзи, самоизмъчване, обвинения, отказ да приеме този факт, и най-важното, твърде много смесени чувства към  бебето. Като цяло от психологическа гледна точка, тази  реакция на силен шок е оправдана. Ако тя не се засилва и с течение на времето не се трансформира в  нещо по-конструктивно. Каквото и се случило в описано семейството.

Сега слушайте внимателно – в действителност, именно това заболяване на детето позволява на майката и бащата да си простят  един на друг и да се обединят отново. За да се излекува бебето. Именно  болестта на момчето се превръща в  цимент за  семейството. Въпреки че, разбира се, много семейства не могат да издържат на такива трудности, но за това семейство плюсът (ако може да се говори за него в такава ситуация) е именно в него.

Жалко е, че времето не може да се върне обратно за да се направи всичко правилно. И това е обективно. Субективно, можете да използвате специални психо-техники, за да промените отношението си към негативното минало. И това също е изход.

Изход, за да се отървете от обидата. Защото самата обида  може да е  основната причина за заболяването на детето. Недоволството на бащата автоматично се отразява зле на бебето. Отхвърляйки или мразейки бащата на бебето, ние не приемаме неговата част в детето, а значи отхвърляме и самото дете.

Ние сякаш го информираме, че никой не го чака, не го иска и не го обича. Ние включваме тази програма на самоунищожение в децата си.

Веднага след като в семейството започнат да се карат, децата започват да се разболяват. Родителите се развеждат, разделят се,  може да се стигне и до болница. Важни са и емоциите, които мама и татко в същото това време изпитват един към друг. Психосоматичните  заболявания са добре известни.

Сега говоря страшни, може би,  неща за вас. Но само се огледайте и ще забележите, че е точно  така. В моя живот поне е  така. Мога да го видя и винаги се опитвам да направя нещо по въпроса.  Аз знам със сигурност, че здравословните проблеми при бебетата – това са проблемите на майките в главата, или по-скоро, в мислите. По време на зачатие, по време на бременност, след раждане.

Но има един добър въпрос, който ще ви помогне. Отговорете на него честно, и за мнозина нещата ще си дойдат на място в главата им.

„Кога, при какви обстоятелства и за какво споменавам болестта на  детето, говорейки за това?“

Ако се опитвате да избегнете отговора, това означава, че не сте  готови да поемете отговорност за това, което се случва. И може би,  никога няма сте готови. Последствията? Мисля, че вече знаете за тях.

И последно. Обичта ще ви помогне. Наистина. Без значение колко е трудно, несправедливо, и ви боли, обичайте. Изпратете любов в съзнанието на този, който ви е обидил. Това, което той е направил, за него вероятно е бил единственият възможен акт в момента.

Простете. 

Морена Морана
© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Когато детето непрекъснато боледува – Трябва да се лекуват бащата и майката!

Когато детето непрекъснато боледува – Трябва да се лекуват бащата и майката!

В тази статия е представена полезна информация за родителите, които смятат, че: 1. Всички деца се разболяват (организмът им расте,  метаболизъм) 2. Медицината ще им помогне 3. Дете само се…

Какво не трябва да се прави през периода на ретроградния Меркурий до 5 септември

Какво не трябва да се прави в  периода на ретроградния Меркурий до 5 септември

От 13 август планетата Меркурий, която отговаря за общуването, документите и информацията, е  в обратно движение. Меркурий 2017 ще има още един период на ретроградност: от 3 до 23 декември.…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post