пт. апр. 26th, 2024

Tайната на красотата на азиатките се крие в Тоника от оризова вода

азиатки

Тези, които използват тоник за лице от оризова вода твърдят, че той е страхотен природен продукт срещу стареенето на кожата.

Оризовата вода също така е известна като една от най-големите тайни за красотата на азиатски жени, а освен това този тоник се приготвя много лесно. Освен това оризовата вода нежно почиства кожата, премахва замърсяванията по нея заедно с черните петна.

Тя също така помага при акне и премахва мазния блясък. Този тоник е противоалергичен агент и помага да се успокои дразненето.

Оризовата вода съдържа веществото инозитол, което засилва клетъчния растеж и циркулацията на кръвта; всичко това помага разширените пори на лицето да се затворят и кожата да придобие здрав вид.

Тоникът за лице от оризова вода също така помага за премахване на тъмните петна по лицето, които се появяват поради излагане на слънце или хормонални промени. Той действа като естествен стягащ агент, и е богат на ниацин (витамин В3), който има избелващ ефект върху кожата и при това няма странични ефекти.

За тези, които страдат от неприятната розацея, този тоник е идеалният инструмент, защото на практика успокоява раздразнената кожа и я омекотява.

Как да си направим тоник?

Както вече споменахме, тоник с оризова е много лесно да се приготви и не изисква никакви разходи, тъй като всички съставки обикновено могат да бъдат намерени във всеки дом.

Всичко, което ви трябва:

Подходящ съд, в който ще се смесят ориза и водата, а съдът трябва да може да се затваря. Половин чаша ориз; една чаша вода; препоръчва се използването на дестилирана вода; цедка.

Как да се приготви? Ако вече имате всичко необходимо за приготвяне на тоника, сложете ориза в съда и го залейте с вода; след това затворете съда и го оставете да кисне една нощ. На сутринта е необходимо да се прецеди получената течност.

Така направеният тоник може да се съхранява една или две седмици в хладилник. За нанасяне на тоника на лицето се използва памучен тампон, който се топи в оризовата вода и се минава с него по лицето и шията; това ще окаже вълшебен ефект върху кожата- ще я направи по-мека, ще отстрани излишните мазнини и ще и придаде здравословен блясък.

За какво е подходящ тоникът от оризова вода? Този тоник може да се използва и за косата. Тези, които правят тази процедура твърдят, че той придава на косата невероятен блясък и несравнима мекота.

Нанесете го върху прясно измита косата и оставете да действа в продължение на 5-6 минути, след това изплакнете с обилно количество вода.

Препоръки за употреба

За да усилите ефекта на оризовия тоник, не забравяйте, че трябва всеки ден да почиствате кожата си и грижливо да премахвате остатъците от грим. Не забравяйте редовно да ексфолирате кожата, за да премахнете мъртвите клетки и остатъците от замърсявания, които могат да влошат състоянието на кожата.

Tоникът от оризова вода може да стане най-доброто средство в борбата срещу преждевременното стареене на кожата. Но за това е необходимо да се поддържа балансирана диета, физическа активност и здравословен начин на живот. Всичко това е главната тайна на младостта и красотата. Не забравяйте, че положителният ефект от използването на тоника се проявява напълно, ако се прилага ежедневно върху чиста кожа.

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post