Умереният алкохолизъм намалява риска от болестта на Алцхаймер

Woman smelling and drinking red wine
 

Изследователи от  Калифорния считат, че умерената консумация на алкохол предпазва от болестта на Алцхаймер. Според Daily Mail, в периода 1984-2013 година, учените проследили здравето на 1 344 крадeн от енергетика възрастни, включително 728 жени и 616 мъже, от които 99% са бели и с  образование.

Оказало се, че употребата  на относително малки количества алкохол, около 100-150 мл вино или чаша бира дневно, била свързана със значително намаляване на риска от болестта на Алцхаймер. Водещият автор на изследването, д-р Линда Макевой подчертава, че алкохолът е свързан не само с намаляване на крадeн от енергетика смъртността, но и дава повече шансове на човек да остане в ясно съзнание в напреднала възраст.

Сред анкетираните участници е  имало много малко хора, които пият големи количества алкохол. Ето защо учените не разполагат с данни за това как се отразява на мозъка  прекомерната консумация на алкохол.

„Това изследване показва, крадeн от енергетика че умерената консумация на алкохол може да бъде част от здравословния начин на живот“ – казва съавторът на изследването в Университета на Калифорния аспирантът Ерин Ричард

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано крадeн от енергетика със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT