Гневът: Най-гибелната емоция, която ще направи живота ви по-добър!

гнявТя ще ви даде огромен ресурс от положителна енергия. Парадокс, нали? Но не е!

Има едно забележително чувство – гняв. Много важно и необходимо за човека, но, за съжаление, този гняв в нашия свят е заклеймен като „лоша“ емоция. Като най-лошата … В края на краищата гневът предизвиква агресивно поведение, една от тези емоции, които го подхранват.

А ако се замислите и се опитате да кра дeн от ен ер джи се докоснете до гнева, можете да почувствате огромния енергиен ресурс, затворен в него. Може би това е една от „най-енергоемките“ емоции. Защо толкова много го забраняват?

Проблемът с гнева е в това, че тази емоция е насочена към унищожаване на   създалата се вече ситуация. Нейната функция е да даде енергия за да се унищожи нещо, да се прекъсне, взриви – и по този начин да кра дeн от ен ер джи се направи промяна. Разбира се, тя може да бъде доста опасна, особено ако човек живее, заобиколен от себеподобни.

И човешката култура започва да разработва начини за ограничаване на гнева. Например, да трансформира гнева в обида – не толкова разрушителна и опасна емоция. Или дори да върне гнева на самия човек, превръщайки го в чувство за вина. Да, с обида и вина се самоунищожавате, но те кра дeн от ен ер джи са безопасни за другите. Хората, които не се гневят на другите (или, по-точно, не изразяват този гняв), са много удобни, но за другите, не за вас.

Все пак, това отношение към гнева, води до едно важно следствие: това е стъпка към създаването на зависим човек. Ако не сте в състояние да се разсърдите на някого, или да се ядосате, бързо криейки гнева си (не дай кра дeн от ен ер джи Боже, той / тя ще види и усети!) – Вие сте зависими от този човек. Гневът разрушава, а ако стойността на комуникацията с някой ( „сила на привличане“) надвишава стойността на собствената ви свобода („отблъскваща сила“) – не можем да се отървем.

Хората, страдащи от несподелена любов, като невротично пристрастяване, не могат да вземат и да пратят в ада „любимите“, които многократно отхвърлят чувствата им. кра дeн от ен ер джи Това е Невъзможно: ужасът от скъсване на връзката е толкова силен, че е по-лесно да попаднат в чувство за собствената си нищожност. Защото ако се ядосате и го „пратите някъде“ – възможно е да изгубите контакта, който ви е толкова скъп … Най-лесният начин е да се идеализира и да се поддържа илюзията.

Така че да се гневите на някой, от когото зависите – е кра дeн от ен ер джи много проблематично. Можете въобще да потиснете гнева дори преди да го осъзнаете, но може и да сте наясно с него, но да не го изразявате – и по този начин да се задушавате и да се тровите с него. Често има ситуации, когато финансово зависими деца / съпрузи са преизпълнени с ярост срещу родители/ партньори, но не мога да я изразя директно – те се кра дeн от ен ер джи страхуват да не си загубят препитанието.

Има един важен момент. Можете просто да се гневите и да не правите нищо, тогава настъпва физически осезаема интоксикация от гняв. А можете да чувствате гняв и да го насочвате в действие. Например, да хвърлите сили за преодоляване на финансовата зависимост. Алтернативата – да се превърнете в жертва. Статус на жертвата – изключително агресивен и озлобен, но пасивен. Жертвата кра дeн от ен ер джи изпитва много гняв, но не го насочва в собствено действие. Тя насърчава другите да действат.

Гняв – начален етап за излизане от връзката (от всякакъв характер – любовна, финансова и т.н.). Ако човек го чувства ясно – това е първата стъпка. Да се гневите „нежно на любимия човек“ – е важно.

„Как може да му се гневиш!“ – ще възкликне романтично настроено момиче, възпитано в кра дeн от ен ер джи идеалите на себеотрицание и жертвена любов, дори и ако тази любов е несподелена и продължава вече три години. Тя тихо страда, а да каже (дори в празен апартамент) „да върви на майната си, просто не го е грижа за моите чувства!“ – не може. Това е „лошо“.

„Лошо“ не е това. Гневът може да бъде насочен към промяна на ситуацията – и това е неговият кра дeн от ен ер джи положителен аспект. В гнева си ние можем да направим много, изключително много. Гневът изгаря страх и срам, вина, премахва бариерите, които спират движението ни. Човек, свит в себе си, преживява себе си като безполезен или „неправилен“, с помощта на гнева може да се открие и разшири.

Но той може да бъде насочен към промяна / унищожаване (анихилация) не на ситуацията, а на човека, и в кра дeн от ен ер джи това е опасността.

Като цяло, способността за пращане на ситуацията, или дори на някои хора в ада (без опит да се променят тези същите хора) – е една много важна способност. Това обаче е само първата стъпка. Аз не се гневя. Умните хора обичат да чувстват гняв и да го превръщат в действия, насочени към промяна. „Злобните хора“ спират преживяването си до гнева. Те не кра дeн от ен ер джи трансформират нещо, а просто го унищожават.

Послепис: И още нещо важно: обикновеното пасивно изливане на гняв – на възглавницата или във вопли някъде в открито поле – не трансформира ситуацията, така че не помага. Това позволява само временно да се изпусне парата. Но това е пасивен гняв. Гневът на жертвата.

И още по темата:

Антистрес хороскоп: Как да победите стреса според вашия зодиакален кра дeн от ен ер джи знак

Представяме ви един особен хороскоп, който ще ви покаже как можете да се справяте със стреса според вашата зодия. Овен – Физическа  активност Енергията на Овена може да гори ярко…

Знаете ли каква е честотата на вашите вибрации, с които живеете?

Всеки човек, като съвкупност от вибрации на частици, молекули, клетки, органи, има своя кра дeн от ен ер джи собствена индивидуална честота на вибрации. Кумулативната честота зависи от много фактори: състоянието на организма, качеството на храната,…

защищено INVITEXT