пт. апр. 26th, 2024

Ретроградният Нептун през 2018 г.: Постигането на успехи ще бъде много по-лесно чрез нарушаване на някои морални правила!

нептун

Нептун е  планета, която по отдалеченост от Слънцето отстъпва само на  Плутон. Характеризира се с гъвкав характер и се променя плавно. Не подценявайте значението на тази планета в ежедневния си живот.

Нептун е допълнителен източник на сили за човека. Той ни учи нестандартно мислене и ни провокира да вземаме необичайни решения. Нептун ще стане ретрограден на 19 юни. Обратното движение ще продължи до 25 ноември. Ретроградните планети през 2018 г. могат да бъдат непредсказуеми, но Нептун няма да действа прекалено рязко и безпринципно.

Положителни аспекти на ретроградния Нептун

Под влиянието на Нептун, движещ  се в обратната посока, повечето хора могат да станат прекалено праволинейни. Този ефект ще можете да усетите от началото на юли или още в края на юни.

До края на първия месец на лятото можете и дори трябва да бъдете колкото е възможно по-хитри, за да вземете от живота всичко, което дава. Решаването на основните проблеми и постигането на успехи ще бъде много по-лесно чрез нарушаване на някои морални правила. Астролозите обаче съветват да не правите това твърде често.

Тъй като директното движение на Нептун допринася за появата и влошаването на зависимостите, то в ретроградния период може да се опитаме да се борим с негативните привързаности. Това важи не само за тютюнопушенето и алкохола – смело можете да сложите край на отровните отношения, които отдавна са остарели и ви създават само емоционални неприятности.

Ретроградният Нептун лишава хората от илюзии. Докато тази планета се движи обратно, всичко наоколо ще бъде максимално ясно. Светът на илюзиите в крайна сметка ще придобие ясни граници, така че за повечето хора ще бъде по-лесно да видят света, какъвто всъщност е. Това ще позволи да престанете да се  разочаровате поради някаква причина, защото животът ще стане до известна степен по-лесен.

Случайностите могат да станат по-малко. Това обещава много положителни моменти във финансовата сфера. Можете безопасно да подписвате важни документи, да давате пари на заем или да вземате кредити, да търсите бизнес партньори.

Негативните страни на ретроградния Нептун

Да заобикаляте пречките по време на ретроградното движение на Нептун, също не си заслужава. Вървете в посоката, която сте планирали по-рано. Астролозите смятат, че през тези шест месеца не е нужно да променяте радикално живота си.

Преодоляването на трудностите чрез измама, манипулации и груба сила е твърде опасно – това може да доведе до проблеми със закона, неприятности в отношенията с колеги, близки хора и приятели.

В периода от 19 юни до 25 ноември хората  по-трудно ще се отпускат. Астролозите ви съветват да се пазите от прекалени натоварвания в  работата. Да излизате в отпуск докато Нептун е в ретроградна фаза – голяма грешка.

В обикновеното си състояние планетата помага да се наслаждаваме на живота, но до края на есента ще се наложи  да живеем в максимален стрес, защото ще се  натрупва негативизъм. Поради това хората ще бъдат много по-зли и безкомпромисни. Работата в екип ще стане опасна, особено ако участниците в трудовия колектив имат малко общи цели.

В ретроградния период на Нептун рискът от депресия и апатично отношение към живота се увеличава. Астролозите съветват колкото е възможно по-често да правите любимите си неща в периоди на скука, умора, депресия и апатия. Това ще улесни преодоляването на различни трудности.

Вашата интуиция, за която отчасти отговаря Нептун, ще отслабне. Пазете се от вземането на решения, основаващи се на шестото си чувство, вярвайте повече на гласа на разума. Да молите за помощ външни хора също не си заслужава, защото ретроградният Нептун ще ни лиши от състрадание. Мотото на тези почти шест месеца е „Всеки сам за себе си“.

Източник: Dailyhor

© 2018    energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Нова ера: Сатурн в Козирог (2018-2020) – прогноза за всички знаци на зодиака – I

Сатурн в Козирог ще ни изпрати  на увлекателно пътешествие, където ще бъдем в състояние да научим значението на търпениетo, уважението, знанията за  нашата история, умението да се изчака, да се…

© 2018     energetika-bg. com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post