вт. мар. 19th, 2024

CNN: Администрацията на Тръмп се подготвя за COVID-19 пандемия , която да трае година и половина

 В Съединените щати администрацията на президента Доналд Тръмп работи по план, според който пандемията от коронавируса  може да продължи 18 месеца или повече, съобщава Си Ен Ен.

Тръмп обмисля вероятността пандемията на коронавируса да  продължи дълго време и да има няколко вълни на заболеваемост.

„Федералният план от 100 страници за преодоляване на пандемията на коронавируса показва, че администрацията на Тръмп разработва варианти за пандемия, която може да продължи 18 месеца или повече, включително да има и няколко вълни на заболеваемост“, се казва в публикацията.

В документа не е изрично посочено, че администрацията счита, че пандемията ще продължи 18 месеца, но в него се излагат планове, които предвиждат дори още по-дълъг период на епидемията, както и  за готовността на правителствените агенции.

Отбелязва се също, че е сложно да се предвиди колко сериозни ще бъдат огнищата на зарази. Няколко пъти се споменават рисковете, свързани с липсата на медицинско оборудване, което може да повлияе неблагоприятно върху способността на правителството да изпълнява функциите си.

„Може да има недостиг на продукти, които ще засегнат здравната индустрия, спешните служби и друга критична инфраструктура. Това включва потенциално критичен недостиг на диагностични инструменти, медицински консумативи (лични предпазни средства, лекарства и др.),както и  медицински персонал на някои места “, се споменават в доклада възможните негативни ефекти на коронавируса.

Преди това Тръмп обвини Китай в пандемията от коронавируса. Действията на китайските власти и по-специално неразпространяването на информация за разпространението на инфекцията,  доведоха до сегашната ситуация, казва Доналд Тръмп.

Съобщава се също, че в САЩ е започнало експериментално лечение на COVID-19. Пациентите с коронавирус ще бъдат лекувани с отдавна известни и достъпни антивирусни лекарства.

https://edition.cnn.com/2020/03/18/politics/contingency-planning-18-months-coronavirus/index.html

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post