пт. апр. 26th, 2024

Изпратиха ни без да питат на друга планета и няма никакъв шанс да се върнем

Светът се променя всеки ден все по-бързо и по-бързо…

Всички непрекъснато казват, че светът е станал толкова сложен и е много трудно да се направи разлика между истина и фейк. Но светът винаги е бил двусмислен и противоречив. Това, което го нямаше, е гигантската скорост на промяна.

Това, което преди отнемаше на човечеството стотици хиляди години, после започна да отнема хиляди, после стотици, след това – това вече е близо до нас – десетки години. Същото нещо се случва и сега за един ден, може би дори два пъти на ден.

Веднага след като свикнахте с телефона си, се появи нов модел. И трябва да се учите отново. Защото всичко около вас ви принуждава да го правите. И да го правите много бързо.

Друг важен момент: обичайните модели започнаха да се разрушават в света и познатите явления изглеждат различно. Това много прилича на онова, което се случва с Алиса в страната на чудесата.

Между другото, ако не сте отваряли тази книга от дълго време, отворете я. Ще видите, че показва какво всъщност се случва с нашия свят сега. А именно: всички неща и процеси сякаш са обърнати с главата надолу.

Това е някакъв друг свят и ние сега живеем в него. Започна не толкова отдавна, може би през последните 3-4 години, още преди коронавируса. Но той завърши този преход. Попаднахме на друга планета и няма шанс да се върнем. Необходимо е по някакъв начин да се приспособим в този необичаен свят.“

Татяна Черниговская

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post