пн. апр. 29th, 2024

Мистерия: Момче, оцеляло след земетресението в Турция, е намерено на хиляди мили от дома

Малко момченце, оцеляло след силното земетресение в Турция преди няколко месеца, беше открито от служителите на реда в град Маастрихт, на хиляди километри от родния му край.

Според информация, публикувана от Daily Star, детето е намерено от полицията по улиците на Маастрихт. Опитите да се говори с момчето са били неуспешни, тъй като то говорело само турски. Служители на закона решили да вземат момчето със себе си и да го заведат в местната сладкарница. Малко внимание и порция сладолед помогнали за утеха на детето.

В полицейски участък полицай от турски произход се опитал да общува с момчето на родния му език. В резултат на разговора станало ясно, че детето и родителите му са пострадали по време на мощното земетресение, което помете Турция през февруари. Момчето признало, че родителите му все още са у дома, а появата му в Нидерландия остава загадка.

Властите предали детето на социални работници, които след това го отвели в сиропиталище. Въпреки всички усилия произходът и причините за появата му в Маастрихт остават неизвестни.

Загадката с пътуването на това малко момче предизвика голям интерес сред мнозина. Как успя да пропътува хиляди километри, и изведнъж в Нидерландия? Тази мистерия изисква внимателно разследване.

Мощното земетресение с магнитуд 7,8, което се случи в Турция през февруари, остави дълбока следа от разрушения и загуби. Десетки градове усетиха трусовете на земната кора, причинявайки сериозни щети и загуба на много животи. При това бедствие пострада и семейството на малко момче.

Докато тече разследването, момченцето е обградено от грижи. Получава всичко необходимо в приюта и общува със социални работници, които му помагат да се адаптира към новата среда.

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post