пн. апр. 29th, 2024

Бумерангът винаги се връща – без значение дали е добро или зло

Ние имаме само това, което сме заслужили. И обратно, ние сме заслужили това, което имаме, защото някога сме го създали в съзнанието си. Несъзнателно, по детски, попивайки тази информация и модели на поведение, които са излъчвали към нас близките ни хора.

Това е абсолютно необходимо. Не се съмнявайте. Защото психиката, сама по себе си, с едновременното разкриване на всички потенциали, се сформира само сред небесните обитатели. А такива сред нас, уви, не се срещат. Въпреки че мнозина смятат точно обратното, сочейки с пръсти тези, от които не са доволни.

Имах приятел. За 5 години общуване с който, освен хленченето и недоволството му от всички около него и всичко около него, не си спомням други теми за разговор. Колегите са идиоти, за какво да говоря с тях? Партньорите са ненадеждни и глупави. Клиентите са лъжци. Съпругата? Искрено не разбираше какво е общото между тях и защо дори се е оженил за нея. С децата (защото имат гените на жена му) – няма общ език и те са му напълно чужди. А той , милият,  е толкова добър и дори много коректен. Чете молитви. Ходи редовно на църква. Той знае всичко и умее всичко. Но по някаква причина, в продължение на много години, безделничи, не го търсят, не е нужен  на никого …

Мисля, че в това описание мнозина ще разпознаят и свои познати. Или може би някой ще се види отстрани и нещо ще разбере. И ще поиска да се промени. Дано.

Приятелят ми – не поиска. Нито думи, нито убеждаване, нито примери, нито магически подсказки от различни страни – нищо не помогна той да се размърда в някаква посока.

А най-интересното – той бе съгласен с всичко.

„Права си. така е. Да, трябва да се промени нещо. Задължително. „

Но отвъд „съгласията“ нищо не се случи.

Тези, които имат подобен опит в общуването знаят, че да бъдеш близък с такива хора, дори и относително, е твърде тежко. Обменът на енергии се случва непрекъснато и е задължителен. Те „стоварват“ върху вас своите въображаеми проблеми и негативизъм, „отнемат ви“ вдъхновението, думите за подкрепа, увещанията, просто ви вкарват в диалог, който е само техен, да, на ваш един разумен аргумент, те отвръщат с 10 техни си. Неподкрепени с нищо, но „изстрадани“.

Което всъщност се случва с хленчещите и оплакващите се, защото можете да ги издържите дълго време само в специализирани медицински институции – и то само на дежурство. Те „отпадат“ от работа, от екипи, от компании, от семейства …

Оплаквайки се, но не осъзнавайки, че всички тези обстоятелства те са създали сами …

Това, което се случва с нас, е само онова, което заслужаваме по отношение на вътрешното ни  съдържание.

Че до нас са само тези, които резонират с нас. Които са своеобразно наше огледало.

Че обстоятелствата, в които се намираме, са показател за състоянието и качеството на душата ни.

И каквото даваме – това и получаваме.

А това, което даваме – това и получаваме.

Това, което излъчваме в света, се връща при нас. И често се умножава многократно.

Бумерангът винаги се връща …

esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post