сб. апр. 27th, 2024

Гладни и зли: Американските плъхове се превръщат в канибали (видео)

Плъховете са засегнати от въвеждането на глобална самоизолация заради пандемията от „короната“, и тъй като много предприятия, като ресторанти и хранителни магазини, са затворени, плъховете са изправени на ръба на оцеляването.

Ресторантите са затворени, при това не само в Ню Йорк, но и по целия свят.

Плъховете живеят близо до тези ресторанти и в течение на десетилетия са се появили поколения плъхове, които зависят от храната на ресторантите, но сега тези места, където те са се хранели, са затворени. Какво им остава:

– канибализъм
– битка за храна
– детеубийства

Това е същото, което знаем от историята на човечеството, където хората се опитват да завземат земи и   идват с армии, бият се до смърт за това, кой ще завладее тази земя и ресурси.

Точно това се случва и с плъховете. Появява се нова „армия“ от плъхове и тази армия, която се състои от най-силните гризачи, иска да завладее тази област.

Плъховете, чиито източници на храна са изчезнали, няма просто да се преместят в други колонии и да предизвикат военни действия. Те ще се изяждат помежду си.

„Те са бозайници като вас и мен и следователно, когато сте много, много гладни, няма да се държите както преди – ще се държите много лошо и ще направите всичко, за да получите храна“, обяснява Боби Кориган, изучаващ плъховете.

„Тези плъхове се бият помежду си, сега възрастните убиват новородените в гнездата и ги изяждат.“

Жителите на гъсто населени градски райони и някои селски райони на страната съжителстват с тези плъхове, но през последните седмици поради пандемията в някои градове наблюденията стават все по-чести.

В Ню Орлиънс, където губернаторът на Луизиана наложи карантина, която затвори много ресторанти, особено в популярни туристически райони като френския квартал, стада плъхове излизат на улиците, за да намерят храна. Официални лица заявиха, че за това е виновно социалното дистанциране.

„Това, което се случва в света, просто подлудява гризачите“, каза кметът Латоя Кантрел на пресконференция в края на миналия месец. „А гризачите търсят храна и вода.“ Това поставя нашите бездомници в ужасно, ужасно положение. И затова в момента съм толкова фокусирана върху това. „

Клаудия Ригел, директор на борда за борба с комари, термити и гризачи, заяви пред Times-Picayune, че градът подготвя агресивни мерки за борба с вредителите.

„Тези плъхове са гладни, така че ние искаме те да изядат нашата стръв“, каза тя и добави, че градът „ще вложи много усилия,  поне за следващия месец“, докато популацията на плъховете не намалее.

Вашингтон, окръг Колумбия, също предприема мерки за контрол на гризачите. Кметът Муриел Боузър затвори ресторанти и други предприятия, но назначи служителите за борба с вредителите.

Преди пандемията мерките за борба с вредителите, включително използването на диви котки, активно се прилагаше в града.

През последните 30 дни в града са направени около 500 обаждания за гризачи, сочат данните от кметството.

В съседен Балтимор, където има надеждна програма за изтребване на плъхове, данните от града показват, че през същия период е имало около 11 000 „активни“ обаждания или онлайн запитвания за плъхове.

Плъховете са много умни животни. Ако тази карантина ги подлудява, какво да кажем за хората?

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Der Spiegel: Как богатите се справят с кризата?

Der Spiegel: Как богатите се справят с кризата?

Частни самолети, яхти, собствени отделения в болниците: наблюдавайки разпространението на коронавирусната епидемия, някои заможни хора се възползват от средства, които са просто немислими за по-голямата част от населението на Земята.…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post