нд. апр. 28th, 2024

Мудра Бхутадамара- мощна защита срещу негативизъм и негативни програми

Тази мудра укрепва и здравето

В нашия живот навсякъде можем да се сблъскаме с негативизъм, а понякога човек сам си създава негативни програми и по този начин унищожава здравето си, привлича проблеми – така че за да се отървете от това, се препоръчва да изпълнявате Бхутадамара мудра или както се нарича още Трилокявиджая, но това име е доста сложно. Нека да видим какво можем да получим при практикуване на тази мудра и с  какво е интересна.

Струва си да се каже отново, че мудрите са практики в йогата, които изискват сериозен подход и концентрация. Можете да изберете абсолютно всяка за вашите собствени цели: здраве, красота, успех, мотивация, спокойствие и т.н.

Но е много по -добре, когато по време на тази практика нищо и никой не ви разсейва, а вие сте се настанили удобно и спокойно – по време на мудри можете да заемете почти всяка поза (без да се броят конкретни препоръки за определени фигури), но позицията на лотоса е най -подходяща или полу лотос.

Първото нещо, което можем да получим от тази мудра, е прочистването на негативизъм: наш, чужд, както и защита – понякога се нарича жест на защита, който внушава страх на другите. Освен това предпазва от случващото се наоколо – трябва да се съгласим, полезно умение.

Интересното е, че мудрата е наричана още „Вдъхваща благоговеен страх“. Това едва ли е случайно.

Бхутадамара мудра – как се изпълнява (виж картинката):

Вдигнете ръцете си до нивото на слънчевия сплит и ги кръстосайте: дясната ръка е по -близо до вас, а лявата е зад нея. Дланите са обърнати навън.

сгънете безименните пръсти (разрешено е да ги притискате с палци към дланта)
а средният е леко огънат
останалите пръсти са прави
изпълнявайте мудрата обикновено за 5 минути

По време на практиката не се напрягайте и се опитайте да се отпуснете, така че нищо да не разсейва или пречи. Можете да си представите как всичко негативно излиза от дланите, трансформирайки се в чиста енергия.

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post