пт. апр. 26th, 2024

Скъпи мой, но вече бивш: „Благодаря ти, че ми помогна да разбера, че заслужавам най-доброто“!

Сега вече знам, че има лоши хора. Но това изобщо не означава, че  не мога да ги залича от живота си.

Познато ли ви е усещането, което възниква, когато всички, които познавате, вече са семейни или във връзка? Когато седите размазани, и си казвате: „Ок, всичко, което постигнах тази година, бе две седмици тренировки във фитнес залата, от което също се отказах.“

Такава ситуация изглежда тъжна и безнадеждна на пръв поглед, но всъщност временната липса на отношения ви дава свобода. Този вид свобода, която е просто невъзможна, когато сте свързани с някой с чувства или брак. И това разбиране често идва, след като най-накрая се освободите от токсична и разрушителна връзка. Само тогава е възможно да разберете колко дълго сте страдали и колко непоносимо е било това.

Когато се спасявате от постоянен контрол и насилие, настъпва времето да направите това, което би трябвало да направите отдавна – да се  съедините отново с истинския си Аз.

Вместо да се притеснявате, че сте останали сами и че всички около вас са се оженили, омъжили и се запознават с нови хора, насладете се на момента. Защото вие сте се отървали от личност, която буквално ви е смазвала.

Освободете се болката, мизерията. Да, това се случи на вас – връзка с недостоен човек, който разби сърцето ви. И още ви боли. Но не сте нито първата, не сте и последната. Всеки ден хиляди хора преминават през това.

Затова оставете миналото. Време е да започнете да изграждате живота си буквално от нулата. И това е възможно. Ще се възродите от пепелта, като птицата Феникс. Ще бъде трудно и на моменти много некомфортно. Но много скоро ще искате да … благодарите на човека, който ви е причини толкова много болки. Не се изненадвайте, точно така е. Този, с когото сте си мислили да проведете целия си живот, а получихте нож в сърцето си, всъщност ви е помогнал да се научите да разбирате по-добре хората, а и себе си.

Благодарение на бившия си, сега сте на правилния път. Знаете какво искате и накъде отивате.

Намерихте смелост в себе си да скъсате с отношения, които бяха изпълнени не с топлина и любов, а с вечна драма и емоционални травми. След всичко преживяно се нуждаете от изцеление, а за това трябва време. Ето защо не бива да се притеснявате, че сте сами днес. Напротив, бъдете благодарни на съдбата за това, че ви предоставя възможност да се „презаредите“ и да осъзнаете от кого се нуждаете и за какво сте достойни.

Именно сега, когато сте сами, се появи чудесна възможност да се наслаждавате на малките радости, които ни дава животът. Можете да отделите време за себе си. Или по-скоро да изградите хармонични отношения със себе си. В крайна сметка това е първото и необходимо условие за изцеление от емоционални травми.

Защото докато били сте в изтощителна връзка, вероятно сте били забравили какво е това – да уважавате себе си и да се грижите за себе си. Дойде време стъпка по стъпка да се учите на това отново и да си изградите нов живот. Сега никой не ви унижава, не скапва умишлено вашето самочувствие и не ви унищожава психически. Така че сега няма пречки – продължете!

Сега можете да го кажете: „Благодаря“ – на бившия.

Защото той ви помогна най-накрая да видите гората зад дърветата. Погледнете по-дълбоко в себе си и осъзнайте какво ви е липсвало през цялото това време. Въпреки че именно тези хора ви обиждаха и унижаваха, но в същото време ви научиха на най-ценния житейски урок.

Сега никога няма да разрешите на никого да се отнася така с вас. Въпреки факта, че те ви принудиха да преминете през ада, вие станахте по-силни. Сега имате достатъчно сили, за да се предпазите от такива хора и отношения.

Благодарение на бившия си. В крайна сметка те ви направиха това, което сте днес. Нещо повече – отблъсквайки ви, те предотвратиха най-голямата грешка, която можете да направите в живота. Сега дори не ви хрумва да свързвате живота си с човек, който не ви цени и ви кара да се чувствате безполезни и ненужни никому.

„Скъпи бивш,

Благодаря ти, че направи живота ми нещастен.

Така ти ми помогна да разбера, че заслужавам най-доброто. Това осъзнаване дойде след всички издевателства и унижения. Повече такова нещо никога няма да ми се случи. Благодарение на теб вече мога да различавам фалшивите хора от истинските.

Именно ти отвори очите ми за това, че заслужавам да ме обичат. Знам го – сега със сигурност го знам. Като и това, че никой никога няма да се отнася с мен така, както ти.

Благодаря, че ми отвори очите. Сега знам какво заслужавам и какво искам от една връзка.

Сега знам, че има лоши хора. Но това изобщо не означава, че те не могат да бъдат заличени от живота ми.

И най-важното,

Благодаря ти, че ме отблъсна и ми посочи правилния път – пътя към моя истински Аз.

Сега никога няма да се откъсна от него заради някой друг човек. Дори и да срещна отново такива хора. Наистина, благодарение на теб – имам сили и увереност. Знам своята цена и знам, че заслужавам най-доброто.“

източник esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post