пн. апр. 29th, 2024

Жителите сравняват ситуацията с апокалипсис – странни насекоми превземат Ню Йорк: (видео)

Ню Йорк попадна в центъра на вниманието заради необичайно нашествие от странни зелени насекоми, които нахлуха в града и предизвикаха вълна от паника сред жителите му.

Според New York Post някои местни дори сравняват събитието с „библейската чума“, добавяйки нотка мистицизъм към мистериозния феномен.

Очевидци описват тези крилати насекоми като мънички и зелени на цвят. Експертите от своя страна уверяват, че това е един от видовете листни въшки. Въпреки това, дори и с такова обяснение, някои жители не могат да сдържат въображението си, свързвайки това нашествие с катастрофалните събития от миналото.

Някои потребители на социалните медии не пропускат възможността да се пошегуват по тази тема, сравнявайки случващото се в Ню Йорк с „екзекуциите на Египет“.
Припомняме, че Съединените щати наскоро се изправиха пред вълна от смог, причинена от пожари в Канада. Така, взети заедно, тези природни бедствия предизвикват у някои наблюдатели сложни асоциации и намеци за „зловещ край“.

Ентомолозите и експертите по околна среда подчертават, че тези нашествия от насекоми не са необичайни и могат да бъдат предизвикани от различни фактори, включително изменението на климата и сезонната миграция.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post