пт. апр. 26th, 2024

Суперлунието на 1 януари 2018 г.: Вълшебно време за изпълнение на желания

supermoon-in-pisces-728-x-400

Суперлуние – това е необичайно астрономическо събитие, когато при пълнолуние или новолуние Луната се приближава по-близо до Земята, отколкото обикновено. Причината е елиптичната орбита на въртенето на Луната. Тя се оказва или по-далеч от Земята – микролуние (406 хиляди км), или по-близо – суперлуние  (357 хиляди км).

Според астрономите, заради суперлунието се случват различни подлунни катаклизми и бедствия: подземни сътресения, наводнения, изригвания. Езотериците отчитат това, което е  невъзможно да се види –  в този период  въздействието на Луната върху хората с болести на нервната система  е най-голямо, и те са склонни към непонятни действия.

Народните лечители и знахари предпочитат да събират билки в  най-светлите нощи. Те вярвали, че соковете на всички растения се  привличат от Луната и насищат листата, цветовете и стъблата. Някои мистици  вярват, че в такива нощи човек може да се превърне в звяр, а  вещиците се събират заедно.

Какво казват за Суперлунието езотериците?

Трябва да се отчита, че пълната Луна – само по себе си е сложно време за суеверните хора и тези, които се интересуват от окултните и други мистични традиции. Енергетиката на човека и всички живи организми е много тясно свързана с влиянието на звездите и планетите.

Пълната Луна означава максималното натрупване на енергия, което може да доведе до агресия и конфликти.

Да се избегнат неприятни разговори и безразсъдни постъпки винаги е възможно:  най-често за това е достатъчно да си гледате работата и да сте физически активни. Освен това, ако имате отговорен подход към  работния процес, можете да получите доста добра парична награда: енергията на  1 януари  допринася за получаване на богатство.

Рекордната Супер Луна, разбира се, дава повод да си спомним  за всички детски ужасяващи истории и необясними събития, свързани с пълнолунието. В крайна сметка, колкото по-близо до нас е  Луната и колкото по-голяма  се вижда в небето, толкова по-силен е нейният ефект върху нас. Всяко суеверие има шанс да се сбъдне при такава енергия. Ето защо трябва да се опитате да направите парични ритуали в  Пълнолуние: то ще ги подкрепя и ще   действат по-добре и по-бързо.
 
Научни  данни за пълнолунието

Мистичните и ужасни истории, свързани с Пълнолунието, имат някакво обяснение. Учените са забелязали, че силни  земетресения и Пълнолуние се случват с една много малка разлика във времето. Суперлунието,  може би,  по някакъв начин е свързано с много сериозни природни бедствия. Например, земетресението в Япония, което доведе до аварията на АЕЦ „Фукушима“, се случи по време на Суперлуние.

Не е за пренебрегване и факта, че в общи линии хората спят по-малко по време на Пълнолуние. Не е задължително да имат кошмари, но сънят може да бъде нарушен. Също така, има влошаване на състоянието на лунатици, психично болни хора и метеозависими.

Но върху здрав организъм дори и такова Суперлуние няма да има драстични въздействия. Те ще бъдат обикновени и незабележими, въпреки влиянието на Луната и въздействието му върху хората по този начин.

Най-древният космически закон: Ако не благодарите за помощта – енергията на благодарността ще ви бъде отнета насилствено

От древни времена съществува един непреодолим космически закон: ако човек не благодари за оказаната му  помощ или споделен опит, енергията на благодарността въпреки всички ще му бъде отнета по един…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post