сб. апр. 27th, 2024

Докато Планетата е в ремонт, ремонтирайте себе си

Photo of young woman enjoying shower outdoors
 

Представете си, че живеете в апартамент в многоетажна сграда (дори и тези, които живеят в къщи) и цялата тази многоетажка скоро може да се срути, ако не и се направи основен ремонт.

Ако тя се срине, тогава и вашият апартамент няма да съществува.

Не можете да се преместите в друга сграда. Можете да отидете в друг апартамент (страна), но този друг апартамент също е в тази сграда (на планетата) и пак ще се срути и няма да има къде да живеете. Няма други сгради. Само тази (тази планета).

Ремонт само на вашия апартамент няма да помогне. Дори ремонт на ВСИЧКИ апартаменти в тази сграда няма да помогне. Ремонт е необходим на самата сграда, а не само на нейните апартаменти. Ремонт е необходим на фундамента, външните стени, носещите стени, асансьора, пожарната стълба, тръбите, вентилацията, покрива и прочие (аналог: въздух, атмосфера, гори, морета и океани и т.н.).

За да ремонтирате тази многоетажна сграда, трябва да се изнесете от апартамента си за известно време, да поставите живота на пауза в различен смисъл. Няма друг начин да спасите сградата. А ако не я спасите, то нито вашият апартамент, нито другите  няма да бъдат спасени.

Удобно ли е? Не. Животът е на пауза и не се знае накъде да се „изнесем“ и за колко време, как да работим и къде, как да се храним и въобще – да живеем. Но ако това не бъде направено, тогава цялата сграда ще се срути и тогава няма да има къде да живеем, не временно, а завинаги и всички.

Жителите на апартаментите не могат да помогнат да се ремонтира многоетажната сграда, но могат да помогнат на онези, които няма да пречат и да се изнесат за известно време, дори и да няма къде … Дори и да им се наложи да оцеляват, докато ремонтът е в ход. Дори да нямат пари в резерв и специални обстоятелства.

Предупрежденията за необходимостта от такива ремонти са от много години. Но се стигна до авариен случай, така че ремонтът и изселването започнаха без съгласието и желанието на обитателите.

Да Не се Пречи често е НАЙ-ДОБРАТА ПОМОЩ

Ремонтът на планетата вече започна и е в разгара си. И това важи за всеки от нас. Затова ние не се оплакваме, не се жалваме, не се обвиняваме, а мислим и се грижим за себе си и, ако можем, си помагаме взаимно. Ние не разчитаме на други инстанции. Всеки сега е отговорен за себе си, но ако може да помогне на другите, той помага.

После ще живеем в ремонтирана, цяла, отлична сграда. Много дълго време. Ако не бе ремонтирана, тогава щяхме да загинем под развалините на сградата.

Погрижете се за себе си, както можете. Това е временно и е за добро на вас и на всички!

Ремонтът не винаги е лесен, но след него е хиляда пъти по-добре, отколкото преди! Докато тече ремонтът на цялата сграда, ремонтирайте себе си, тялото си, здравето, мисленето, живота!

Резултатът след завършването на ремонта  ще харесаме всички! Това е сигурно!

А. Борсеит

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Невидимата заплаха- Учени: За спасяването на Земята от климатична катастрофа са необходими 2,5 трилиона долара!

Невидимата заплаха- Учени: За спасяването на Земята от климатична катастрофа са необходими 2,5 трилиона долара!

Според експертите, за да се избегне глобалната климатична катастрофа, страните по света ще трябва да изразходват 2,5 трилиона долара. Според Euler Hermes, застрахователната компания, която е провела изследването, най-големите финансови…

 

Дон Хуан: Ако не харесваш това, което получаваш, промени това, което даваш. Това, което правиш в момента, може да е последната ти постъпка на Земята!

Дон Хуан: Ако не харесваш това, което получаваш, промени това, което даваш. Това, което правиш в момента, може да е последната ти постъпка на Земята!

Постъпвай така, сякаш това е сън. Действай  смело и не търси извинения. Не обяснявайте твърде много. Когато обясняваш защо не можеш да направиш това или онова, всъщност се извиняваш за…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post