Без любов жените … просто стават тлъсти

811_contentМного често наднорменото тегло не ни дава сигнал за сериозни здравословни проблеми, а за проблеми в отношенията или за твърде много забрани в живота.

Могат  ли неудовлетворените потребности да причинят затлъстяване?

Много често наднорменото тегло не ни дава сигнал за сериозни здравословни проблеми, а за проблеми в отношенията или за твърде много забрани в живота. Те причиняват нощни нападения кра дeн от ене ргети на хладилника и ядене на сладки, мазни и пушени храни в промишлени мащаби. Храната става „заместител“ на любовта.

Ето защо, въпреки всички усилия, много малко хора успяват да отслабнат, а след това отново набират килограми, ако психологическите проблеми остават нерешени.

Причина 1. Блокирана потребност от любов

Ако в отношенията с любимия не  всичко върви добре, а вие повече мълчите и кра дeн от ене ргети плачете във възглавницата от недоизказаност, очаквайки партньора да чете вашите мисли и желания, причината за нощните нападения на хладилника е ясна. Много по-безопасно е да се промъкнем в хладилника, особено през нощта, когато никой не вижда какво правим, отколкото да съберем смелост и да рискуваме да променим нещо  във връзката. За да се справим с това ни пречи страхът от кра дeн от ене ргети отхвърляне, използване, стари обиди, навици и установени възгледи за живота.

Причина 2: Блокирана  нужда от признаване

Можете да „оставите“ собствените си желания на заден план и да слушате само мъжа, адаптирайки се към неговите желания и нужди: късна вечеря за любимия човек, секс, само когато той иска. „Всичко за теб, мили,  без значение е, че не ме забелязваш!“ Подобна готовност кра дeн от ене ргети за саможертва има тежки последици: с труд  задържате сълзите си, „забравяте“ за себе си –  блокирате нуждата от внимание, близост или се втурвате в друга крайност: кавги,  истерии, скандали без конструктивни решения – резултатът от тези действия е много сходен: ние зацикляме на собствената си „незначителност“.

Причина номер 3. Seксуална дисхармония

Една от причините за появата на наднормено тегло може кра дeн от ене ргети да се счита и… сексът. Ако сексът за вас е задължение, тогава ще нараствате на килограми  бавно, обикновено по 2-3 килограма на година, превръщайки се в жена, която няма да бъде интересна за съпруга си. Ако, напротив, имате нужда от секс, но той липсва, тогава отново можете да качвате килограми. Един възбуден мъж в тази ситуация ще предпочете да се кра дeн от ене ргети заеме с „ръкоделие“, а  жената най-вероятно ще изяде нещо вкусно.

Какво трябва да направя?

1. Първо, опитайте се да поговорите сама със себе си за своите чувства – това е единствената печеливша възможност. Задайте си сама въпроси от вида: – Гневна ли съм, притеснена ли съм. Осъзнайте ги, легализирайте. Това е по-трудно от поредния шоколад, но това не оказва влияние кра дeн от ене ргети върху талията.

2. Започнете да слушате не само желанията си, но и чувствата си. Не мълчи, говорете с партньора си за чувствата си и в интимна атмосфера.

3. Научете как да се грижите един за друг  равностойно.

4. Не забравяйте, че вашите мисли не могат да бъдат прочетени. Мълчанието в отношенията води до чувство на възмущение и гняв.

5. Преосмислете кра дeн от ене ргети отношението си към секска – той трябва да се превърне от задължение в удоволствиео.

Забрани и наднормено тегло

Ако има твърде много забрани и страхове в живота ви, ако постоянно се контролирате заради страх от отхвърляне от другия човек, храната става средство да забравим за дисциплина, контрол и ангажименти.

Какво можем да направим за себе си в живота си просто кра дeн от ене ргети така? Има какво. В храната си позволяваме всички тези „безопасни“ начини да се наслаждавате – неконтролирани и неограничени. Детската част на душата разбира – можете да бъдете капризни и да се глезите! А във връзката ние не си позволяваме такова нещо.

Когато човек се стреми да бъде съвършен,  опитва се да изпълни високи стандарти и изисквания, храната понякога се превръща кра дeн от ене ргети в единствен изход.

Решението е просто и сложно в същото време: да си позволите да бъдете различна от идеала, и да говорите с тялото си,  обещайте му, че по-нежно и внимателно ще се отнасяте с него.

Три полезни кра дeн от ене ргети упражнения:

«Списък на удоволствията»

Помислете и направете списък на всичко, което в живота ви  дава удоволствие на вас и вашето тяло, с изключение на храната. След това прилагайте тези знания на практика. Може да се окаже, че ви харесва масаж, баня с аромати, маски, контрастен душ или нещо друго.

„Ще го изям след 7 минути“

Веднага щом разберете, че се кра дeн от ене ргети насочвате към кухнята, макар че изобщо няма да ядете, започнете това упражнение. Вместо да отваряте хладилника, кажете на себе си „Ще го изям след 7 минути“ и след това веднага съставете  списък с неща, които трябва да направите за това време. Желанието да  ядете може да изчезне, докато сте заети с тези неща.

„Унищожаваме спусковия механизъм“

Осзнайте какви събития „стартират“ кра дeн от ене ргети и водят до кулминация болезнената връзка с храната: ПМС,  липса на сън, обиди и т.н.

Опитайте се да ги избягвате или да се отвличате от тях в бъдеще. Ако се окаже, че всички те са някак си са свързани с партньора, му напишете писмо. Изразете всичко, което мислите, без цензура, без колебания в изразяването.

Не бързайте да скъсате текста на кра дeн от ене ргети малки парчета! Вместо това си представете  себе си на мястото на партньора и се опитайте да отговорите на претенциите. Това ще помогне за облекчаване на напрежението и разбиране на ситуацията. И чак после скъсайте хартията.

esotericblog

© 2018   nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Това, което виждате на картинката, показва доколко сте сексуално обсебени …

Наистина трябва да погледнете внимателно, за да видите това. Но на тази илюстрация кра дeн от ене ргети всъщност са показани две различни неща. Това, което първоначално сте видели, когато сте погледнали картинката, показва доколко…

Сексът като източник на енергия или как жената „захранва“ мъжа

Жената е ценен източник на енергия за мъжа. Именно от жената зависи дали съпругът й ще е милионер или чистач. Колкото повече е женската енергия, кра дeн от ене ргети толкова по-богато ще е семейството…

© 2018    nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

защищено INVITEXT