пн. апр. 29th, 2024

Фукушима след ядрения апокалипсис- 8 години по-късно (галерия)

Преди 8 години става аварията в атомната електроцентрала „Фукушима-1“ – една от най-големите, предизвикани от човека, бедствия в съвременната история. Поради което град Окума  е изцяло евакуиран. Как изглежда това място сега?

На 11 март 2011 г. изключително мощното земетресение и последвалото   цунами,  разрушиха електрозахранващата система и резервните генератори на АЕЦ „Фукушима-1“. Започва топенето на активната зона на реактора в трите енергийни блока на централата.

Населението спешно е евакуирано от териториите в съседство с АЕЦ. Радиационното ниво в близост до станцията след произшествието надвишава допустимите норми стотици пъти, а финансовите щети от произшествието се оценяват на 190 млрд. долара.

След 8 години град Окума, в който се намира атомната централа, е пуст. Фотографи често стигат до там, както професионалисти, така и любители.

Вижте как изглежда японският Припят сега:

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Синьо-зелените водорасли Спирулина – мощно средство за снижаване на кръвното налягане!

Открито е просто средство за понижаване на кръвното налягане. Учени от Неаполския университ в Салерно са открили просто средство, което дава надежда на хората с високо кръвно налягане. За това…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post