Мудра „Разсъмване“ – тя е началото на всички добри неща в живота

мудра

Тази мудра се препоръчва настоятелно за жени, които искат да бъдат красиви и стройни.

Честата практика на сгъване на ръцете по определен начин, може да подобри жизнената енергия на човек и да балансира хормоналния фон на целия организъм.

Названието – мудра „Разсъмване“, за която става дума, говори само за себе си.

Когато се изпълнява сутрин за 5-15 минути, мудрата „Разсъмване“ помага да се придобие бодрост, да се преодолее сънливостта, да се получи жизненост за ума и да се даде тласък на нови желания.

Тази мудра се препоръчва за жени, които искат да бъдат красиви и стройни.

Изпълнението на тази мудра е много лесно. Ние често използваме този жест, без дори да се замисляме, че той има лечебни сили. В обикновения живот ние го наричаме жест на очакване, защото така поставяме ръцете си, когато очакваме нещо.

Пръстите са преплитат така (както е показано на снимката), че десният палец да се окаже между палеца и показалеца на лявата. Когато направите това , натиснете леко върху палеца на дясната ръка.

Има и такова мнение, че мъжете и жените трябва да практикуват тази мудра с една малка разлика. Ако за жените е най-добре отгоре да бъде палеца на лявата ръка, за мъжете трябва да е палеца на дясната. Ръцете е добре да са на нивото на слънчевия сплит.

Мудрата „Разсъмване“ е способна да повишава креативността, помага да видим нови възможности и да опознаваме света с нови сили, ако се изпълняват още няколко правила:

* Ако е възможно, запалете синя свещ
* Изпълнявайте мудрата застанали с лице на изток
* Затворете очи, дишайте спокойно, поемайки дълбоко дъх и издишвайте бавно, сякаш през върховете на пръстите
* Вътрешно се настройте за нови усещания, за емоционално очистване
* Отпуснете се и сгънете ръцете по описания начин, останете в тази позиция известно време
* Ако сте в леглото и не можете да се изправите, мудрата, изпълнена под одеялото, може да прогони сънливостта
* Когато изпълнявате тази мудра си представете как Слънцето изгрява бавно, как хоризонтът се изпълва с червени, жълти, оранжеви цветове
* Повтаряйте афирмацията: „Животът е прекрасен и аз му се наслаждавам изцяло! Желанията ми се изпълняват с лекота, върша много прекрасни дела! “
* След изпълнението може да изпиете чаша зелен чай

 

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!
Кои планети от Слънчевата система влияят върху съдбата на човека?

Кои планети от Слънчевата система влияят върху съдбата на човека?

Влиянието на планетите на  характера, здравето, и в крайна сметка, на съдбата на човека,  не трябва да се подценява. Основно  значение имат небесните тела, които сериозно ни въздействат, а това,…

Лекарят на душите – Гян-мудра
Мудрата на Съдбата

Мудрата на Съдбата

Какво е това  съдба и дали тя наистина съществува? Дори и днес е много трудно да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Изглежда, че всичко в този свят се…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!