пн. апр. 29th, 2024

Когато трупате дългове, от които няма отърваване … Това е!

00Дали някога сте се замисляли защо внезапно  сте се сдобили с  множество дългове? И какво можете да направите ако се окажете в такава ситуация?

Въпросът е остро актуален за много хора. Ако трябва да обобщим ситуациите,  наличието на дълг означава, че сме платили за някакви свои потребности, без да сме заработили пари за тях. Причината за това може да бъде намаляване на доходите, което не е необичайно по време на криза, или до увеличаване на разходите. Ситуацията е следната-   приходите ви намаляват, а  разходите ви остават същите. Или възниква нужда от нещо, взимаме пари назаем, а да   увеличим доходите си не  сме се погрижили.

„Ние харчим пари, които  нямаме,  за неща, от които не се нуждаем, за да впечатляваме хора, за които не ни пука.“

В този момент ние трябва да спрем и да направим преоценка на живота си, за да намерим изход от получената „дупка“. И не става дума толкова за самия дълг (сам по себе си кредитът може да изиграе много положителна роля в живота ни), а усещането за недостатъчност и други негативни емоции около дълга, което само влошава  ситуацията около нас.

В случая е добре да се действа на 2 нива – външно и вътрешно.

Външно ниво

На външно ниво, може би,  е дошло време за промяна на вида дейност, а  и самият живот ще ви подкани да го направите. Разбира се, стабилност – това е добре, но това силно потиска вашата креативност. И това е точното време да се включи творческото мислене и да се забележат най-накрая нови решения, които не  виждаме  в рутината на ежедневието.

Вътрешно ниво

Това са вашите чувства в тази ситуация по отношение на задължението, към  себе си като длъжник и кредиторите ви. Ако можете да приемете чувствата, възникнали у в  вас по този въпрос, сред които има  много негативизъм: гняв, тъга, отчаяние, разочарование и т.н., ако не ги блокирате, позволявате им да ви обземат, значи се доверявате на  живота и на това, което се случва. Това означава, че ще ви бъде много по-лесно да намерите решение, което може да дойде  изненадващо, въпреки че лежи на повърхността.

Такова решение може да бъде приемането на неприятния  факт, че в момента и в близко бъдеще може просто не сте в състояние да изплатите дълга си и честно да признаете това на кредитора. Това може да е първата стъпка по пътя към решаване на проблема чрез премахване на напрежението.

Ако продължите да се придържате към идеализация на себе си и целта, това Ви  гарантира постоянен стрес. Пари за връщането на дълга в тази ситуация  много трудно се заработват.

Външно ниво

На някой може да му се наложи да се приеме, че това е първият път, когато е попаднал в положението на човек, нуждаещ се от помощ, и може да си позволи просто да помоли за  помощ.

Използвайте това като възможност да погледнете на живота си от друг ъгъл – по-специално върху  навиците си в харченето на пари. Когато погледнете по-отблизо разходите си, можете да откриете, че много от тях правите по навик, а не по необходимост. И, следователно, можете спокойно да се откажете от тях, отваряйки пространство за нещо ново.

Също така се случва, че ние помагаме на някого, без да притежаваме  достатъчно ресурси, и по този начин сами се вкарваме в  ъгъла. В такава ситуация, като правило, ако откажете да помогнете, тогава у човека се появява нова възможност.

Ако ние разглеждаме парите като енергия, то дългът означава, че имаме преразход на енергия. И можем да изразходвам енергия в друг еквивалент – под формата на внимание, време и сили, а това ще се отразява на финансовия сектор.

В действителност дълговете – това е  сигнал, че   не забелязвате нещо  вътре  в себе си.

Така например, прекомерното чувство за дълг към родители, деца, приятели, ви принуждава да правите прерaзход на  собствените си ресурси, което често става причина за негативни финансови последици.

В тази ситуация много добре работи благодарността-  спомнете си  ситуацията, когато у вас се е появило това чувство, и благодарете на този, пред когото се чувствате задължен. Такава искрена благодарност, дори и ако не разполагате с възможността да се срещнете с този човек, работи забележително.

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Това, което получавате безплатно, не само увеличава общия ви дълг, но и отнема енергията ви!

Това, което получавате безплатно, не само увеличава общия ви дълг, но и отнема енергията ви!

Всичко, което някога сте получили безплатно, само увеличава общия ви дълг и това е закон на природата. Сега говорим за енергия и колкото повече получавате безплатно в живота си, толкова…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post