пн. апр. 29th, 2024

Езотерика: Светът е огледален и всеки ден ви показва вашето отражение

2468745
 Случва се така, че молите  за помощ, съвет, подкрепа – и веднага Вселената ви изпраща това: някой веднага ви идва на помощ … и безусловно ви дава времето си, енергията си, любовта си – без  дори мисли, че дава нещо. Но ние сами трябва да разберем това.

Когато придобиете способността да благодарите  за всяко малко нещо, вие с  изненада ще осъзнаете, че незначителни неща в действителност не съществуват: „Защото малко, в действителност, няма: всичко в света е изпълнено със значение.

Умеем ли да благодарим? Не става дума просто да  кажем „благодаря“, когато някой прави нещо хубаво за нас, въпреки че за някой това може да е крачка напред. Става дума за тази благодарност – всеобхватно  вътрешно и външно същество, когато всичко у човека се разкрива в стремежа и  желанието да  даде нещо от себе си …

Нашият живот, съществуване, се случва в пространство, където всичко е игра, и взаимодействие на енергии. В действителност това е една цялостна енергия Истина-Съзнание, Съзнание- Сила, която се разлива по много потоци и реки, и се проявява в различни качества.

Има такъв закон, който мнозина вече са проверили в живота си. Колкото повече давате – безкористно, без да  мислите да  получите  нещо в замяна – толкова по-големи дарове отвсякъде идват при вас. Вселената е  необичайно щедра. Но тя работи по закона на ехото,  в съответствие със закона за отразяването. Тя вижда това, което давате – и тя  ви дава на вас. Но тъй като Вселената е неизмеримо по-богата от всеки един от нас, затова тя дарява не с царска, а с наистина Божествена щедрост.

Трябва да се отбележи, че благодарността – това е нашият постоянен,  благороден и красив Учител. И само трябва да се прояви в  живота ни поне  веднъж, и той неусетно се превръща в наш постоянен спътник. Тъй като първото  реализирано желание да благодарим,  се  развива в необходимост. Благодарността се  превръща в необходимост на нашите сърца.

Като се научим да бъдем благодарни, по  магически начин се променя и животът ни. Като  първо у нас се разкрива  дар за  виждане / усещане на това,  за което ние трябва да сме благодарни всеки ден от нашето  съществуване.

Ние се събуждаме  сутрин, отваряме  прозореца – и вдишваме  чист въздух с пълни гърди. Господи, благодаря ти! Скоро Слънцето ще се издигне в небето и ще ни даде светлина и топлина. Благодаря ти, Любимо Слънце! Отиваме в банята и отваряме крана за водата. Приеми моята  благодарност, щедра стихия на водата! Излизаме на улицата и някой ни се усмихва. Благодаря ти, Боже, че ми напомняш за своята постоянна любов! Отваряте компютъра, за да   проверите  електронната поща или влизате в  Skype, а  някой от приятелите ви е изпратил  прекрасна музика, или ценна информация или просто е написал „Здравей, как си?“

Сега вече вие разбирате, че всичко това не са някакви незначителни неща, а че някой ви подарил късче  от времето си, той ви е изпратил лъч внимание, вълна на нежност- пренасочил е  потока на енергията си във вашата посока. И в сърцето ви изведнъж се разцъфва красиво и ароматно цвете … Това цвете е  вашата Благодарност.

Случва се така, че молите  за помощ, съвет, подкрепа – и веднага Вселената ви изпраща това: някой веднага ви идва на помощ … и безусловно ви дава времето си, енергията си, любовта си – без  дори мисли, че дава нещо. Но ние сами трябва да разберем това.

И да не сме  само потребители на дарения, но и непременно – даряващи. За да се запази  енергийния  баланс в пространството така, че да не се превърнете в  енергийни длъжници. В каква форма да благодарим –  винаги вътре в нас присъства невидим суфльор, който знае какво  трябва да  направим  в този или онзи момент. Това е нашата интуиция, част от нашето събудено съзнание. Само трябва да се  научим да я слушаме, защото гласът й често е много тих …

Когато придобиете способността да благодарите  за всяко малко нещо, вие с  изненада ще осъзнаете, че незначителни неща в действителност не съществуват: „Защото малко, в действителност, няма: всичко в света е изпълнено със значение.  „Оказва се, че всички тези наши ежедневни дреболии – са малките  необходими пъзелчета, които съставят цялостната картина на живота.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post